Stichting Mortuarium Warmond opgericht | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Twee van de initiatiefnemers, Pieter Wassenaar en Jos Gouverneur, ondertekenen de oprichtingsakte. | Foto: pr.
Twee van de initiatiefnemers, Pieter Wassenaar en Jos Gouverneur, ondertekenen de oprichtingsakte. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Warmond

Stichting Mortuarium Warmond opgericht

Warmond • Met de oprichting van de 'Stichting Mortuarium Warmond' is de eerste formele stap gezet richting het (her)openen van een mortuarium in Warmond. Na de sluiting van Mariëngaerde is in Warmond geen voorziening meer waar overledenen opgebaard kunnen worden.

Nabestaanden zijn aangewezen op mortuaria in de (soms wijde) omgeving of kiezen voor een opbaring in eigen huis, ook als de thuissituatie zich daar niet helemaal voor leent. Sinds mei 2018 zet een initiatiefgroep zich actief in om weer een mortuarium in het eigen dorp op te richten.

Grond van De Waaier

De initiatiefgroep weet zich gesteund door het college van B&W en praat nu met de gemeente over het gebruik van een klein stukje grond op de voormalige 'De Waaier-locatie'. Met de oprichting van de 'Stichting Mortuarium Warmond' is de eerste formele stap gezet. Deze stichting gaat het mortuarium ontwikkelen, bouwen en (op niet-commerciële basis) exploiteren. Het wordt een voorziening van en voor Warmonders. Binnenkort buigt de gemeenteraad zich over het plan en als ook zij het sein op groen zet, is in Warmond snel weer een mortuarium.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>