Pastor Marion Claassens bij haar afscheidsviering in de Bartholomeuskerk. Vanwege een ski-ongeluk zit ze in een rolstoel. | Foto: pr.
Pastor Marion Claassens bij haar afscheidsviering in de Bartholomeuskerk. Vanwege een ski-ongeluk zit ze in een rolstoel. | Foto: pr.

Pastor Marion Claassens verlaat parochie Sint Maarten

Geloof & Religie

Voorhout • Pastor Marion Claassens heeft tijdens een viering op zondag 24 februari afscheid genomen van de parochie Sint Maarten en in het bijzonder de kern Bartholomeuskerk, waar ze vooral werkzaam was.

Pastor Marion Claassens was vanaf 1 augustus 2015 in dienst bij de parochie Sint Maarten. De laatste anderhalf jaar was zij eerst aanspreekbare van de Sint Bartholomeus kerk.

Rond de kerstdagen besloot Claassens een andere weg in te slaan. Vanaf 1 maart gaat zij werken als geestelijk verzorger bij bij WoonZorgcentra Haaglanden in Rijswijk.

'Forse aderlating'

"Haar vertrek is een forse aderlating voor onze parochie. vanaf die datum zal het pastoraal team dus nog maar uit drie pastores bestaan," schrijft parochie Sint Maarten. Het team bestaat uit pastor Peter Owel, pastoor André Goumans en diaken Bertijn Prins. Het parochiebestuur is in overleg met het bisdom over de toekomstige samenstelling van het pastoraal team. De vacature is inmiddels uitgezet en het parochiebestuur gaat ervan uit dat die opgevuld gaat worden.

Voor de weekendvieringen in de Sint Bartholomeus heeft het vertrek van pastor Claassens verder geen consequenties; de vieringen worden door de leden van het pastoraal team, emeriti en gebedsleiders ingevuld.

Uit de krant