Afbeelding
Foto: Pexels

Flessenbonnen leveren 729 euro op voor St. Matthias jeugdorkest

Verenigingen

Warmond • Harmonie St. Matthias is dankzij de inzameling van flessenbonnen 729,80 euro rijker. De opbrengst komt ten goede aan het jeugdorkest.

Vanaf oktober 2018 tot en met januari 2019 konden klanten bij AH in Warmond hun statiegeld bij het inleveren van lege flessen schenken aan het jeugdorkest van St. Matthias. Dat de inwoners de harmonie een warm hart toedragen is bekend, maar de opbrengst heeft de verwachtingen ruimschoots overtroffen. De 729,80 euro opbrengst wordt onder andere besteed aan nieuwe (oefen)-instrumenten voor de jeugd.

Jonge muzikanten

Het jeugdorkest staat, net als het harmonie-orkest, onder leiding van Patricia Kerkdijk. Zij geeft sinds drie jaar AMV-lessen aan kinderen vanaf groep 4 op basisschool de Buitenplaats. Na de AMV-lessen krijgen deze leerlingen les op een instrument en mogen na enige tijd meespelen in het jeugdorkest. Uiteindelijk kunnen deze jonge muzikanten doorstromen naar de harmonie. Zo bouwen we samen aan een toekomstbestendig orkest!

AMV-lessen

Het jeugdorkest bestaat momenteel uit tien kinderen, die saxofoon, trompet of klarinet spelen. In mei starten er weer nieuwe AMV-lessen, waarvoor Patricia diverse klassen zal bezoeken op de Buitenplaats. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op www.sintmatthias.nl/harmonie .

Afsluiting jubileumjaar

Op zaterdag 30 maart sluit St. Matthias het honderd jarig jubileum af met een Koninklijk concert, om 20.00 uur in het Trefpunt (Herenweg 80) in Warmond. Het jeugdorkest en de harmonie treden beiden op die avond.

Uit de krant