Afbeelding
Foto: PR

Ondernemersfonds Teylingen kondigt einde aan

Zakelijk

Teylingen • Het Ondernemersfonds Teylingen (OFT) neemt geen nieuwe aanvragen in behandelingen en stopt zodra alle huidige aanvragen zijn afgewikkeld. Het resterende bedrag dat nog in kas zit, wordt naar de gemeente gestort.

Al sinds de start van het OFT is een sterk protest te horen van een aantal ondernemers. Eind december 2017 besloot de gemeenteraad te stoppen met het OFT. Het fonds bleef daarna nog wel bestaan, maar er werd geen nieuw bedrag meer ingestort. In mei 2018 deed het OFT nog een oproep voor projecten. Op dat moment zat nog zo'n 350.000 euro in kas

Op donderdag 7 maart laat het OFT weten geen nieuwe aanvragen meer in behandeling te nemen. "Na het stop zetten van de financiering van het OFT per 1 januari 2018 zijn aanvragen ontvangen voor een bijdrage uit het OFT. Conform de statutaire doelstellingen van het OFT heeft het bestuur die behandeld. Het bestuur constateert dat er onvoldoende beroep gedaan wordt op de haar ter beschikking gestelde middelen, voor bestedingsdoelen die overeenkomen met haar oorspronkelijke doelstellingen. Het bestuur heeft dan ook besloten om met ingang van 6 maart 2019 geen nieuwe aanvragen in behandeling te nemen. Uiteraard worden lopende (gehonoreerde) aanvragen afgewikkeld."

Eind 2018 was de raad niet te spreken over geheimhouding rondom het fonds, na vragen van het CDA.

Afronding

"Zodra één en ander is afgewikkeld, waaronder begrepen verantwoording ter zake de besteding van de subsidie conform de toepasselijke subsidieregels, worden de resterende subsidiemiddelen terug gestort naar de gemeente," schrijft het OFT. Het fonds heeft wethouder Bas Brekelmans inmiddels ingelicht over het besluit. 

Uit de krant