| Foto: pr
| Foto: pr

Plezier, vriendschap en golfen gaan goed samen

Algemeen

Barry en Floris van Dam uit Voorhout konden tien jaar geleden ook niet bedenken dat zomaar een golfweekendje weg met vrienden zou uitgroeien tot een terugkerend golfmoment waar de deelnemers jaarlijks reikhalzend naar uitkijken.

Beide Voorhoutse neven zijn de initiatiefnemers van het jaarlijkse Heerengolf weekend, een naam die origineler klinkt dan vriendengolf. In 2008 startten zij samen met een groep vrienden, in hoofdzaak ondernemers, het golfen door eerst het golf vaardigheidsbewijs (GVB) te gaan halen. De golfsport heeft ten opzichte van 20 jaar terug aanzienlijk terrein gewonnen. "Na het zien van een groot Amerikaans golftoernooi ontstond het idee plezier en vriendschap te combineren met hun interesse voor golfen", vertelt John van der Tol. "In Amerika prijken traditioneel de namen van de winnaars op de wisseltrofee en ontvangen zij een speciale blazer van de betreffende golfclub. Heerengolf heeft ook haar eigen groene blazer voorzien van een eigen logo en een mooie grote wisseltrofee. Inmiddels is de Heerengolf groene blazer al zeven keer van eigenaar verwisseld en staan ook de namen van alle zeven verschillende winnaars op de wisseltrofee. Twee Heeren wonnen het toernooi twee maal."

Nadat Barry en Floris diverse jaren het weekend hadden georganiseerd, werd de organisatie overgedragen aan Maarten Benschop en John van der Tol. Beide Heeren geven het stokje weer door aan andere Heeren.

Zesdaagse trip naar Belek

Het uitgangspunt van de mix van gezelligheid, vriendschap en golfen is al die jaren gelijk gebleven. Na golfweekenden in Limburg, Brabant, Gelderland en Duitsland wordt 10-jarig jubileum in Turkije gevierd met een zesdaagse trip. Het idee voor Belek in Turkije ontstond nadat Barry en John er met hun gezinnen op vakantie waren. Mooi weer, gastvrijheid hoog in het vaandel, vele tophotels gecombineerd met elf fantastische golfbanen die pal naast elkaar liggen maken Belek ook bij uitstek een speciale plaats voor golfliefhebbers. Dit deed hen besluiten om voor een keer af te wijken van een weekend en eenmalig speciaal voor het jubileum over te stappen naar een zesdaagse golftrip. De samenstelling is in de loop der jaren enigszins veranderd, de vriendschap bleef. Zo komt het grootste deel van de golfvrienden, ondernemers uit de Duin- en Bollenstreek. Heerengolf 2019 vindt plaats van 15 tot en met 20 maart.

Op de foto van links naar rechts: Floris van Dam, Paul Nederstigt, Rolf Duindam, Harry Graman, Maarten Benschop, Willem Kralt, Jaap van Duivenbode, Ken Koehler, Barry van Dam, Mark Voss, Nico Geerlings, Roel van Iersel, Sjaak Geerlings, Bert Pilaszek, Peter Tetteroo, Peter Engels en John van der Tol

Uit de krant