Leerlingen planten nieuwe bomen tijdens de Landelijke Boomfeestdag | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Leerlingen van de Antoniusschool planten samen met wethouder Rob ten Boden nieuwe fruitbomen aan de Componistenlaan.
Leerlingen van de Antoniusschool planten samen met wethouder Rob ten Boden nieuwe fruitbomen aan de Componistenlaan. (Foto: pr.)
Voorhout

Leerlingen planten nieuwe bomen tijdens de Landelijke Boomfeestdag

Teylingen • Het is de Landelijke Boomfeestdag en daarom planten de wethouders Rob ten Boden, Bas Brekelmans en Arno van Kempen deze week een aantal bomen. Dat doen zij samen met schoolkinderen van basisschool Antonius uit Voorhout, De Startbaan uit Sassenheim en De Buitenplaats uit Warmond.

Elk jaar is er een Boomfeestdag met daaraan een thema gekoppeld. Dit jaar is dat 'Ieder kind een boom'. Het doel is kort en krachtig, een oproep aan de gemeente om bij de stedelijke planvoorbereiding en het uitvoeren van groenplannen kinderen te betrekken bij het aanplanten van groen en ze hiermee de waarde van groen laten inzien. Door kinderen een boom te laten planten, wordt de functie en waarde van bomen doorgegeven.

Fruitbomen pluktuin

De gemeente Teylingen doet al jaren mee met dit initiatief. Deze week zijn de eerste bomen geplant aan de Componistenlaan. De gemeente is positief aangehaakt bij het, in het najaar 2012, gerealiseerde initiatief de pluktuin van de Betrokken Voorhouters, door dit te renoveren en uit te breiden. Op dinsdag 12 maart heeft wethouder Rob ten Boden, samen met vertegenwoordigers van de Betrokken Voorhouters en groep 6 van de Antoniusschool, gezamenlijk zeven fruitbomen en een wilg te geplant om daarmee het gebied in ere te herstellen.

Later deze week gaan De Startbaan en De Buitenplaats aan de slag.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>