Meester Gert tijdens de opening van het project wat een kunst
Meester Gert tijdens de opening van het project wat een kunst pr.

'Wat een kunst' bij basisschool de Achtbaan

Onderwijs

Voorhout • De leerkrachten van de drie locaties van basisschool de Achtbaan hebben vorige week op spectaculaire wijze het project "Wat een Kunst"! geopend. De kinderen zijn enthousiast en vooral gedreven om hun eigen kunst te creëren die zij op woensdag 3 april aan bekenden kunnen laten zien.

Op de locatie Beukenrode werd het project geopend door een toneelstuk waarin meester Jeroen (de krokodil) en juf Angelique (de olifant) het verhaal naspeelden van 'Krokodil en het meesterwerk' van Max Velthuijs. Meester Bas was de verteller. Afgesloten werd met het lied 'Ik heb talent, iedereen heeft wel iets waar je heel goed in bent!' Alle groepen kregen van Krokodil na afloop nog een groot schildersdoek om een samenwerkingsopdracht te maken in de klas.

Op de locatie Distelweg werd eveneens een toneelstuk opgevoerd door de leerkrachten. Juf Michelle schreef het toneelstuk voor deze locatie. Een prachtig decor dat er al echt uit zag als kunst. Meester Gert viel ook behoorlijk op in zijn mooie outfit tussen de kunst op het podium.

Op de locatie Cluster was vorige week dinsdag het schoolplein veranderd in een museumplein. Leerkrachten waren als beeld te zien. Daarna was er een modeshow in de school. Twee kinderen kregen nog de opdracht om de leerkrachten als beeld op een tijdlijn te zetten.

Creëren van kunst

De kinderen zijn momenteel druk in de weer met het creëren van kunst in de klas en achtergrond informatie te verzamelen omtrent de subthema's van kunst per groep. Ook zijn er groepen die museumbezoeken hebben ingepland of bij een kunstenaar langs gaan. Er worden ook gastlessen op school verzorgd. Daarbij zijn ouders momenteel veel in de school aanwezig om hun eigen specialisatie in de school delen met de leerkrachten en kinderen.

Op 3 april presenteren de leerlingen hun kunst. Op de locatie Beukenrode en Distelweg is dit van 18.00 tot 19.30 uur en op de locatie Cluster is dit van 18.00 tot 19.15 uur.

Uit de krant