| Foto: pr./Pixabay
| Foto: pr./Pixabay Foto: pixabay

Teylingen in slotseconde naast ROAC

Sassenheim • In een ietwat tamme pot voetbal heeft Teylingen een punt overgehouden aan het treffen met nummer twee ROAC. ROAC leunde achterover, Teylingen probeerde het spel te maken in de eerste helft. In de tweede helft was ROAC wat meer van zich afbeet en gevaarlijker was. Na de 0-1 in de tweede helft, was het Niels Rodenburg in de 95e minuut met een bekeken vrije trap die voor de gelijke eindstand zorgde.

Trainer Marc van Wonderen zag een wedstrijd met twee gezichten: "In de eerste helft maakten wij het spel, zonder hele grote kansen te creëren. Pas kort voor de rust was het Mark van der Vlugt met een goed schot vanuit de tweede lijn en Jaap Zwetsloot met een goede kopbal op de sluitpost van ROAC. Na de rust verloren we het initiatief, omdat ROAC meer van eigen goal af ging spelen. Het was jammer dat we 0-1 achter kwamen, maar ik denk dat we zeer verdiend de gelijkmaker maakten". Noodgedwongen moest de trainer drie keer wisselen: "Daan Heemskerk mocht maar een helft spelen en ook Mark van der Vlugt moest kort na de rust vervangen worden wegens fysieke ongemakken. Toen ook Rik Prange niet meer verder kon was ik al snel door mijn wissels heen. Jaap Zwetsloot moest hierdoor de 90 minuten volmaken, terwijl ook hij al weken op 80 procent moet spelen".

Veldoverwicht

Als gezegd, Teylingen creëerde niet veel voor rust, maar had wel een duidelijk veldoverwicht. ROAC koos voor een afwachtende variant, misschien te maken met de warme omstandigheden gistermiddag. Het kapot spelen van de Rijpse formatie lukte moeizaam, mede door de goede organisatie aldaar. Na de rust speelde ROAC meer naar voren toe en dat zorgde ervoor dat de tweede helft gelukkig niet zo slaapverwekkend was als de eerste. Het leverde een open wedstrijd op waarbij ROAC steeds sterker werd. Dat drukten zij een kwartier voor tijd uit in de score, middels een geplaatste kopbal van Sam van der Geest. Het startsignaal voor de Sassenheimers om meer risico´s te nemen. Die lef werd diep in de blessuretijd beloond middels een vrije trap van Niels Rodenburg. Door deze goal blijft Teylingen de aansluiting houden met nummer twee ROAC.

Een hogere positie op de ranglijst levert een gunstigere uitgangspositie op in de nacompetitie begin juni. Immers, thuiswedstrijden zijn aantrekkelijker om te spelen. Teylingen staat vijf punten achter, met nog vijf wedstrijden te spelen. Op zondag 14 april speelt Teylingen op bezoek bij Stompwijk, die dertiende staan op de ranglijst en nog volop tegen degradatie strijden.

74. 0-1, Sam van der Geest, 90+5. 1-1, Niels Rodenburg

Opstelling: Kharboutli, Heemskerk (46. Vooijs), van den Nouland, Dolieslager, Acimovic, Rodenburg, van der Vlugt (56. Ritzen), Prange (69. Witteman), Witkamp, Zwetsloot en de Ridder.