Extra inzet voor bewaken fietsenstalling station | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:

Extra inzet voor bewaken fietsenstalling station

Sassenheim • Totdat de bewaakte fietsenstalling er is met een volledige uitrusting van hek, handen en hokje, wordt alvast een tijdelijke extra inzet van toezichthouders door de gemeente georganiseerd, zodat de stalling nauwgezet in het zicht is van bewakende ogen. Dit is bovenop de al aanwezige extra toezichtrondes van de politie en de BOA's. Dit om de fietsendiefstal aldaar aan banden te leggen.

Door Nico Kuyt

De bedoeling is dat de geplande nieuwe fietsenstalling met hekwerk en 'warm toezicht' tussen 7.00 en 19.00 uur door twee man wordt bewaakt. Daarboven komt er een cameratoezicht in de fietsenstalling om personen met een zwak voor het wegnemen van andermans rijwiel met de hulp van de justitie weer op hun rechte fietspad te zetten. Het toezicht zal eerst plaatsvinden door een marktpartij, dit vanwege allerlei wettelijke regels, maar op termijn gaan het cliënten van de sociale werkvoorziening bemensen, als zij dat overigens willen.

Een Definitief Ontwerp (DO) van de stalling is inmiddels door de gemeente gemaakt en de benodigde vergunning aangevraagd. Het DO voldoet inmiddels aan de eisen van ProRail en de opdracht wordt aan deze organisatie overgedragen voor een realisatie. Omdat ProRail de regie overneemt heeft de gemeente evenwel geen invloed meer op de planning van de komst van de bewaakte stalling. Maar als die eenmaal in de lucht is, dan zou na ongeveer anderhalf jaar het beheer overgenomen kunnen worden door het sociaal bedrijf Maregroep om warm het toezicht te houden.

Meer berichten