Afbeelding
Foto: pr.

60-plussers kunnen weer gaan speeddaten

Zorg & Welzijn

Teylingen • Door scheiding of door het overlijden van de partner zijn er in de Bollenstreek veel senioren alleen. Een groot deel van deze senioren wil graag de rest van hun leven nog met iemand anders delen en heeft behoefte aan georganiseerde ontmoetingsmomenten. Dat blijkt onder andere uit het grote aantal aanmeldingen en reacties bij de eerder door Welzijn Teylingen georganiseerde speeddatebijeenkomsten. Om weer aan deze behoefte tegemoet te komen organiseert Welzijn Teylingen met Welzijn Noordwijk op 24 mei de vijfde speeddatebijeenkomst voor 60 plussers in de Bollenstreek.

Tijdens het speeddaten kunnen inwoners van de Bollenstreek, die op zoek zijn naar een nieuwe liefde of een goede vriendschap, elkaar ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Het ontmoeten gebeurt aan de hand van korte gesprekken die één op één plaatsvinden. Na circa 7 minuten wordt er gerouleerd zodat men de kans krijgt om iedereen te spreken. Wie weet gaat men aan het einde van de dag naar huis met het telefoonnummer van die aanstaande nieuwe liefde of goede vriend(in).

Twee groepen

De bijeenkomst op vrijdag 24 mei is verdeeld in twee groepen: een groep die date van 13.30 tot 15.30 uur en een groep die date van 19.00 tot 21.00 uur. Er is gekozen voor twee kleine groepen zodat alle deelnemers de tijd hebben om iedereen te kunnen spreken. De locatie bevindt zich dit maal in Sassenheim. Om de locatie discreet te houden ontvangen deelnemers pas na aanmelding de definitieve locatiegegevens. Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen. Deelname bedraagt 12,50 euro per persoon. De betaling wordt voldaan door middel van een automatische incasso.

Aanmelden kan tot vrijdag 10 mei via de website (onder 'agenda') van Welzijn Teylingen: www.welzijnteylingen.nl. Telefonisch kan ook via Welzijn Teylingen: 0252-231805.

Afstemming

De groepen worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd betreft leeftijd en een gelijk aantal mannen en vrouwen. Om deze reden is inschrijving geen garantie voor deelname, is deelname niet op volgorde van inschrijving en pas definitief na ontvangst van een bevestiging. Voor meer informatie over deze middag en avond, neem contact op met Laura Methorst, Welzijnsadviseur van Welzijn Teylingen, via 0252-231805.

Uit de krant