Afbeelding
Foto: pr

Meiden Mixclubs Leiden beginnen eigen beautysalon bij Franas

Zorg & Welzijn

Sassenheim • Schoonheidssalon Franas (Voorhavenkwartier 27) is op dinsdagavond 30 april tussen 19.00 en 21.00 uur heel even de werkplek van vijf meiden van Stichting Mixclub Leiden. De meiden, tussen de acht en tien jaar oud, starten hun eigen salon op om zo geld te verdienen voor een dagje uit.

De Stichting Mixclubs Leiden is in het leven geroepen om kinderen zelfredzaam te maken en daardoor opleidings- en baankansen te vergroten. Kinderen die opgegroeid zijn in armoede, krijgen van huis uit vaak een bepaald gedragspatroon mee waardoor er een grote kans is dat zij zelf later ook weer in een achterstandssituatie terechtkomen. Denk aan het ontbreken van stimulatie van leren en werken, niet leren omgaan met geld en niet leren denken in oplossingen en mogelijkheden. Dat wat kinderen in de eerste jaren van hun leven meekrijgen, gaat in het systeem zitten en het is daarom ontzettend moeilijk om dit te doorbreken.

De missie van Mixclubs is om een ondernemende stijl aan te leren met haar ondernemerschapsprogramma. Hiermee krijgen de deelnemers de vaardigheden om het heft in eigen handen te nemen en een succesvol leven voor zichzelf te creëren.

De meiden zijn al een aantal weken bezig om de salon op te starten, met alle facetten van dien. Tijdens de Ladies Night bij Franas gaan ze nagels lakken, lichte make-up aanbrengen en haren vlechten, om zo een centje te verdienen om samen een dagje uit te kunnen.

'Iedereen verdient een kans!'

Franas stelt de winkel, producten, kennis en tijd beschikbaar. We helpen graag mee, vertelt Linda van Franas. "Deze meiden hebben een niet al te makkelijke achtergrond. Ze krijgen een kans, door te leren en een kijkje te nemen bij ondernemers. Ze leren eerst geld verdienen voordat ze het uit kunnen geven. Ze zijn heel gedreven, leergierig en op deze manier leren ze, op jonge leeftijd, welke stappen ze moeten nemen om succesvol te kunnen zijn. Wij vinden dat iedereen een kans verdient!"

Uit de krant