Afbeelding
Foto: pr.

Welzijn Teylingen in najaar weg uit de Agneshove

Politiek

Voorhout • De raadscommissie Welzijn kan zich vinden in het vertrek van Welzijn Teylingen uit de Agneshove. Per 1 oktober eindigt de huurovereenkomst. De huurprijs zou te hoog zijn en de locatie niet geschikt.

Door Nico Kuyt

De locatie in de Agneshove is volgens een woordvoerster niet echt uitnodigend voor de buurt. Na 10 jaar is de conclusie getrokken dat het niet de beste locatie voor het buurtgericht werken. Meer mogelijkheden zijn gevonden in de Spelewey.

Wethouder Arno van Kempen gaf in de commissie aan dat in 2009 een contract is aangegaan voor 'heel veel geld'. B&W vindt nu dat dit beter valt te besteden aan de onderhavige doelgroepen. Met de Agneshove is overleg gevoerd over de huur. "Wij hebben een nieuw aanbod gekregen dat volstrekt onvoldoende was. Wij gaan niet verder met de Agneshove", aldus Van Kempen.

Spelewey als optie

Bij de commissie leefden nog wel enige vragen. Zo had het CDA verhalen vernomen van mensen die het jammer vonden dat Welzijn Teylingen daar weggaat. De Agneshove was juist destijds gekozen voor zijn centrale ligging. De overige fracties meenden dat weloverwogen gekozen is voor een nieuwe locatie en konden zich er in vinden. Zo had Trilokaal met de mensen gesproken en het merendeel vond het geen probleem. De Spelewey is vele malen beter toegankelijk, meende eveneens de PvdA.

Welzijn Teylingen vertrekt overigens niet uit het Sassenheimse Sassembourg. Dat huurcontract loopt nog tot en met 2022.

Uit de krant