Lekker lezen (in lente), tips van de bieb! | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: Picasa

Lekker lezen (in lente), tips van de bieb!

bieb • Het is lente! Lente is het seizoen om de tuin in te gaan (of erover te lezen). Om in de Bollenstreek te genieten van de kleurrijke bollenvelden. Dat kan buiten of binnen, en met de goede boeken. Collectie specialist Dorine Meijer zocht een paar mooie titels uit.

Meir Shalev: Mijn wilde tuin

Met de lente is het tuinseizoen begonnen en Shalev schrijft gepassioneerd over zijn tuin en favoriete planten. Tijdens het tuinieren komen er allerlei gedachten bij hem op - over natuur, literatuur, religie - die hij op papier heeft gezet. De tekst is aangevuld met kleurenillustraties van genoemde planten en sfeervolle zwart-wit tekeningen van tuindoorkijkjes. Toegankelijk en met humor beschrijft Shalev zijn ervaringen als hobby-tuinier, die ook voor niet-tuiniers de moeite waard is om te lezen.

Karl Ove Knausgard: Lente

Dit boek koos ik vanwege de titel. Je rijdt in gedachten met de schrijver mee als hij met zijn drie maanden jonge dochtertje zijn zieke vrouw gaat bezoeken in het ziekenhuis. De schrijver geeft een inkijkje in zijn gedachten en gevoelens tijdens de autorit, over het landschap, zijn gezin, het dagelijks leven. Zijn observaties en gedachten heeft hij mooi en eerlijk beschreven. Het boek is fraai vormgegeven met leeslint en schilderingen van Anne Bjerger. Een bijzondere leeservaring!

Ron van Dongen: De geschiedenis van de tulp

Dit is geen geschiedenisboek. Het is een boek voor tulpenliefhebbers. Het bevat feiten, wetenswaardigheden, gedichten, kunstwerken en veel prachtige foto's van allerlei soorten tulpen. Het is een echt kijk- en leesboek, dat ervoor heeft gezorgd dat ik beter naar tulpen kijk en ze nog meer waardeer. Je kunt met dit boek volop genieten van de schoonheid van de tulp. Een absolute aanrader voor iedere Bollenstreekbewoner.

Voor wie de winter nog niet helemaal wil loslaten en lekker even terug wil in de tijd, is hier een extra leestip van José Wehkamp, vestigingscoördinator in Noordwijk:

Jeroen Haarsma: Keessie

Vanaf het begin word je in het verhaal gezogen en ga je terug naar de jaren 60-70. Jeroen heeft het boek geschreven en je hoort hoe schaatser Kees Verkerk zijn verhalen met hem deelt. Tegen het einde van het boek, waar beschreven wordt hoe zoon en dochter naar hun 'beroemde' vader kijken, moest ik een traantje wegpinken.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>