Bollenstreek Betogen: Joris Luyendijk in Het Trefpunt over (nieuws)media | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr./Merlijn Doomernik
Warmond

Bollenstreek Betogen: Joris Luyendijk in Het Trefpunt over (nieuws)media

Warmond • De Bibliotheek Bollenstreek organiseert weer de Bollenstreek Betogen. Dit jaar vanuit het thema: een andere blik op (nieuws) media. Journalist Joris Luyendijk neemt bezoekers mee in de veranderde wereld van (nieuws)media. Met verrassende video's laat hij hen op een nieuwe manier naar nieuws kijken. Want hoe ziet de toekomst van media er uit en wat zijn de gevolgen van al die veranderingen? Luyendijk is op dinsdag 14 mei van 20.00 tot 22.00 uur te gast in Het Trefpunt (Herenweg 80).

Joris Luyendijk zorgde in 2006 voor veel ophef in de journalistiek met zijn boek 'Het zijn net mensen'. Hierin schreef hij over de vervormingen en manipulatie in de media. Tegenwoordig is media alleen maar ingewikkelder geworden met alle sociale media en nieuwe technieken. Daarbij is het vertrouwen in de journalist fors gedaald; je wordt geacht niets meer te geloven.

Hoe ziet de toekomst van de media er dan uit? Wat zijn de gevolgen daarvan voor onze democratie, waar de journalist tenslotte een belangrijke rol in speelt? En hoe kom je aan goede informatie? In dit theatercollege maakt Luyendijk met verrassende video's de balans op en leert je op een nieuwe manier naar het nieuws te kijken.

Nepnieuws, fake berichten en hoaxes bestaan al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Hoe filter je wat waar is en wat niet? Hoe kom je aan goede informatie? 

Programma

De andere drie betogen zijn van oud-Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen (23 mei in Lisse), oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen (20 mei in Katwijk) en auteur Han van der Horst (16 mei in Noordwijkerhout).

Toegangskaarten

Kaarten voor het Bollenstreek Betoog op 14 mei kosten 13,50 euro voor leden van de bibliotheek, en 17,50 euro voor niet-leden. Een passe-partout voor alle vier de Bollenstreek Betogen kost 30 euro voor leden en 40 euro voor niet-leden.  Toegangskaarten zijn bij alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek verkrijgbaar aan de balie of via www.bibliotheekbollenstreek.nl/betogen Hier is ook meer informatie te vinden over de Bollenstreek Betogen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>