Wethouders Bas Brekelmans (l) en Rob ten Boden geven het startsein voor de bouw van het nul-op-de-meter project De Wals. | Foto: pr.
Wethouders Bas Brekelmans (l) en Rob ten Boden geven het startsein voor de bouw van het nul-op-de-meter project De Wals. | Foto: pr. Foto: pr.

Wethouder Bas Brekelmans stopt deze zomer

Politiek

Teylingen • Wethouder Bas Brekelmans neemt voor de zomervakantie afscheid als wethouder. "Het vinden van de balans tussen werk en privé was al jaren lastig, maar met de komst van nog een klein mensje is dat voor mij eigenlijk niet meer te doen," schrijft hij in een brief naar de gemeenteraad.

Bas Brekelmans is sinds het vertrek van Leo van der Zon in 2014 wethouder in Teylingen. Hij nam ook deze raadsperiode plaats in het college namens de VVD. Samen met zijn vriendin verwacht Brekelmans een tweede kindje. Het is voor de wethouder de reden om te stoppen. "Samen met die blijdschap komen bij mij ook extra zorgen over de toch al moeilijk te vinden balans tussen werk en privé. Het wethouderschap is geen acht tot vijf baan en als ik iets doe wil ik dat ook graag goed doen."

Combineren werk en privéleven

De wethouder noemt in zijn brief aan de gemeenteraad zijn baan 'een heerlijke uitdaging' op het gebied van oplossingen bedenken, onderhandelen, mensen bij elkaar brengen, creatief zijn en een ondernemende en toegankelijke gemeente proberen te zijn voor inwoners, bedrijven en bezoekers. 

Brekelmans motiveert zijn stap: "Wat echter ook een uitdaging is, is het combineren van de baan met mijn gezinsleven. Vooral de vele avonden vergaderen, soms zelfs elke doordeweekse dag, trekken een forse wissel op het gezin en de gewenste regelmaat voor de kids. Het vinden van de balans tussen werk en privé was al jaren lastig, maar met de komst van nog een klein mensje is dat voor mij eigenlijk niet meer te doen vrees ik. Het minder goede nieuws is dan ook dat ik na een aantal weken piekeren met pijn in het hart heb besloten om mijn wethouderschap neer te gaan leggen."

De wethouder geeft aan voor de zomervakantie, tijdens de laatste gemeenteraad op 11 juli, afscheid te willen nemen. De VVD gaat in de komende periode op zoek naar een opvolger.

Uit de krant