Frédérique Stravers-Leenheer (derde van links) neemt de cheque in ontvangst van Ria (tweede van links) en Arie van Werkhoven van Herenstraat 63. | Foto: pr.
Frédérique Stravers-Leenheer (derde van links) neemt de cheque in ontvangst van Ria (tweede van links) en Arie van Werkhoven van Herenstraat 63. | Foto: pr. Foto: pr.

Dierenopvang De Stravershoeve ontvangt donatie van Herenstraat 63

Algemeen

Sassenheim • De familie Stravers-Leenheer zorgt met een aantal vrijwilligers voor dieren uit Teylingen. Om de paarden, honden en katten een droog en beschermd onderkomen te bieden, zijn blokhutten nodig. Kringloopwinkel Herenstraat 63 uit Voorhout doneert 1.500 euro aan dit goede doel.

Aan de Menneweg in Sassenheim woont de familie Stravers. Ton, Frédérique en Kayleigh houden van dieren. Ze wonen in een boerderij, waar zij ruimte hebben om dieren te houden. Honden en paarden vinden daar hun thuis, maar er is een doel bijgekomen: opvang voor dieren die in nood zijn en hulp kunnen gebruiken.

Doeners

De familieleden Stravers zijn doeners. Frédérique en Ton hebben een Esso tankstation in Teylingen, waar Frederique vier dagen per week werkt. Daarnaast volgt zij de HBO Studie Expert Ruitercoach, waarmee zij in de toekomst ook mensen met problemen wil gaan ondersteunen. "Mijn passie is het helpen van mens en dier, daar word ik zelf blij van," zegt Frederique. Ton is de technische man. Hij is handig, van alle markten thuis en staat altijd voor iedereen klaar.

Ook in Teylingen komen soms dieren in nood. Vaak komt dat ook doordat de eigenaren problemen hebben of overlijden. Via de wijkagent en de dierenbescherming kunnen deze dieren dan een tijdelijk thuis vinden bij de familie Stravers, want het zoeken naar goede herplaatsingsadressen is ook een doel van Frédérique. "Ik ben constant op zoek naar manieren om dit alles te organiseren en realiseren. Werken op het tankstation, het organiseren van dierenopvang, het runnen van en werken op de boerderij, zoeken naar donaties, studeren, paardrijlessen geven in het weekend, netwerken, contacten onderhouden. Het is best druk. En we hebben ook nog mooie plannen voor de toekomst. Maar ik hou van bezig zijn."

Dierenliefde

Ondertussen wonen er vijf paarden en pony's, een flink aantal katten en honden, wat konijnen en kippen op de boerderij. Zij hebben verzorging en een slaapplaats nodig. Gelukkig zijn er meer mensen met een hart voor dieren, die de familie helpt met de dagelijkse zorg. Deze tien hulpkrachten zijn enthousiaste en betrokken vrijwilligers van 16 tot 75 jaar. Samen maken zij de Stravershoeve tot een plek voor iedereen om van te kunnen genieten.

De familie financiert alles zelf en is constant op zoek naar manieren om geld en spullen bij elkaar te krijgen om een goede verzorging van de dieren te kunnen waarborgen. Donaties in de vorm van dierenvoer, dekens, voerbakken en het betalen van de dierenarts-rekening zijn heel welkom. Afgelopen jaar heeft het onstuimige weer een zware wissel getrokken op de bestaande kennels. De deuren van de houten blokhutten zijn los gewaaid en de kozijnen zijn kapot. Ze zijn aan vervanging toe. En daar kan de Kringloop Herenstraat 63 in Voorhout wat aan bijdragen.

Arie en Ria van Werkhoven van de Kringloop Herenstraat 63 bezochten De Stravershoeve met een cheque van 1.500 euro. Met dat bedrag kan een grote blokhut worden aangeschaft. Samen met enkele vrijwilligers werd de cheque officieel in ontvangst genomen.

Donatie aanvragen

Ook een aanvraag doen voor een vereniging of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout (Herenstraat 63). In dit verzoek kunnen aanvragers aangeven voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet om contactgegevens te vermelden.

Uit de krant