Afbeelding
Foto: pr.

Politiek Actief succesvol afgerond, nieuwe cursus in najaar

Politiek

Teylingen • De afgelopen vijf weken hebben 25 inwoners van Teylingen deelgenomen aan de vierde cursus Politiek Actief die de gemeente Teylingen in samenwerking met ProDemos organiseerde. Op donderdagavond 25 april was de afsluiting en kregen zij hun certificaat uitgereikt. In september start een nieuwe cursus.

De laatste bijeenkomst was voor de vergadering van de gemeenteraad. De cursisten werd gevraagd een pitch te geven over wat ze hebben opgestoken van de cursus en wat ze ermee gaan doen. De cursisten waren in hun pitches enthousiast over Politiek Actief. Vooral de avond over speeddaten en debatteren is velen bijgebleven. Voor meerdere cursisten bleek de cursus een aanleiding om de eerste stap te zetten richting de politiek, terwijl ze voor die tijd niet goed wisten hoe ze dit moesten aanpakken.

Raadsadviseur Lisanne Korteling: "Het is voor de samenleving erg belangrijk dat mensen politiek actief zijn. Niet alleen als raadslid, maar ook op andere (bestuurlijke) plekken kunnen inwoners hun politieke interesse en invloed uitoefenen. Met deze cursus proberen we mensen hiervoor te interesseren."

Nieuwe cursus

In september en oktober organiseert de gemeente Teylingen opnieuw de cursus Politiek Actief. In de cursus, onder leiding van een cursusleider van ProDemos, kunnen inwoners hun kennis over de politiek in het algemeen vergroten. Ook krijgen zij uitleg over de gemeentelijke politiek en worden vaardigheden als debatteren getraind. De cursusleider wordt ondersteund door mensen die al actief zijn in het Teylingse bestuur, zoals de burgemeester, raadsleden en de griffier.

Deelnemers van de cursus moeten minimaal vier avonden bijwonen. Er kunnen 25 personen deelnemen aan de cursus. Aanmelden kan tot 1 augustus bij de griffie van de gemeente Teylingen via de telefoon 14 0252 of e-mail: griffie@raadteylingen.nl. Na aanmelding neemt een medewerker van de griffie contact op om kort te spreken over de motivatie.

Uit de krant