Na een klein jaar is O'Dreams weer helemaal terug in de Nederlandse theaters. | Foto: pr.
Na een klein jaar is O'Dreams weer helemaal terug in de Nederlandse theaters. | Foto: pr. Foto: pr./Jan de Groot

Parels van Ierse songs en persoonlijke reisverhalen met O'Dreams

Activiteiten

Sassenheim • De Iers/Nederlandse formatie O'Dreams komt op vrijdag 10 mei naar theater 't Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40a) voor een heerlijke Ierse avond. Met parels van Ierse songs en de persoonlijke reisverhalen van drie rasmuzikanten. Zelfs de tent waarmee de band afgelopen jaar door Ierland reisde wordt het podium opgesleept.

Afgelopen jaar was voor O'Dreams op z'n zachts gezegd een bewogen theaterseizoen. Want bandlid Ed Veltrop viel tijdens de soundcheck voor een van de voorstellingen van het podium. Het resultaat: een gecompliceerde breuk van zijn schouderkom. Resterende voorstellingen van de theatertour 'An Irish Crossroads' moesten worden gecanceld en daarna werd het stil. De pianist/accordeonist werd geopereerd en moest langdurig werken aan herstel. Toch kroop hij alweer verrassend snel achter de toetsen en hing hij weer de accordeon om zijn schouders. Na een klein jaar is O'Dreams weer helemaal terug in de Nederlandse theaters.

Muzikale rondreis

Geïnspireerd door de onfortuinlijke val schreef het drietal een compleet nieuwe muziektheatervoorstelling met de toepasselijke titel 'Broken'. Met parels van bekende en onbekende Ierse songs en de persoonlijke verhalen van drie muzikanten tijdens hun rondreis door Ierland. Een aangename verrassing voor liefhebbers van prachtige songs en boeiende verhalen.

Kaarten kosten 16 euro en zijn te bestellen op www.hetonderdak.nl of bij Primera Sassenheim.

Uit de krant