'Ons doel is geen winst, maar een goed gesprek' | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Vrijwilligers nemen even pauze tijdens het inrichting van de pop-up winkel aan de Herenstraat. | Foto: pr.
Vrijwilligers nemen even pauze tijdens het inrichting van de pop-up winkel aan de Herenstraat. | Foto: pr. (Foto: pr.)

'Ons doel is geen winst, maar een goed gesprek'

Voorhout • In het voormalige pand van de Kruidvat in de Herenstraat verrijst een pop-up winkel met een missie: de Paraplu. Het doel is niet winst, maar contact. Daarom kun je in de Paraplu naast kwalitatief goede tweedehands kinder- en dameskleding en unieke producten terecht voor een gratis kop koffie en een goed gesprek, terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek. Op zaterdag 25 mei is de officiële opening.

"Het is een enorme winkel", vertelt Piet Overduin enthousiast namens de initiatiefnemers van Paraplu: de Protestantse Gemeente Voorhout (ook wel de Kleine Kerk genoemd), Baptistengemeente Kaleb en binnenkort ook de RK Sint Bartholomeuskerk. "Het gaat om wel 340 vierkante meter. Gelukkig hebben we genoeg plannen om de ruimte te vullen." Met kwalitatief goede, moderne tweedehands dames- en kinderkleding bijvoorbeeld, maar ook mooie producten van lokale ondernemers, zoals sieraden, schilderijen, handgemaakte borden en versgebakken taarten. Verder biedt de Paraplu boeken en cadeauartikelen van boekhandel Het Baken (Katwijk) aan.

Sociaal café

Maar de Paraplu is meer dan een winkel met mooie producten. Onze missie is om goede gesprekken te voeren aan de stamtafel. Piet: "Ons doel is niet winst maken, maar dorpsgenoten de gelegenheid bieden om elkaar te ontmoeten. Ook Voorhout kent eenzaamheid, gezins- en opvoedproblemen, misschien wel meer dan menigeen denkt. Bij ons kun je ook terecht voor een kop koffie en een goed gesprek. Voor kinderen bouwen we een speelhoek op, zodat de ouders ongestoord kunnen rondsnuffelen of kletsen."

Eigen artikelen verkopen

Ook kan iedereen in de Paraplu zijn unieke producten op provisiebasis (30 procent voor de Paraplu) voor verkoop aanbieden. Ook kun je er kwalitatief goede, nette en gewassen tweedehands kinder- en dameskleding inleveren. "Daarbij zetten we echt in op de betere merken. Wordt er iets verkocht, dan is 40 procent van de opbrengst voor jou".

De Paraplu zal geopend zijn op woensdag, donderdag en vrijdag tussen 8.45 en 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>