Syrische vrouwen brengen 'stukje thuis' dichtbij tijdens diner Lions Bollenstreek | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Syrische vrouwen brengen 'stukje thuis' dichtbij tijdens diner Lions Bollenstreek

Voorhout • Drie dagen lang hebben ze in de keuken gestaan, de zestien Syrische vrouwen die op vrijdag 3 mei een buffet serveren voor ruim 240 gasten.

Het is aangenaam warm in de tent naast de Ruïne van Teylingen. De geur van de Syrische gerechten verspreidt zich door de ruimte, terwijl een zangeres bekende Syrische liedjes zingt. Terwijl buiten de regen en wind de temperatuur doen dalen, is het animo voor het diner hartverwarmend. Ruim tweehonderd gasten hebben zich aangemeld en schuiven maar wat graag aan voor onder andere Hara's Isbaou (vrij vertaald: 'verbrande vinger') en de zelfgemaakte hummus.

Het diner is een initiatief van de Stichting Syrische Vrouwen Nederland, ondersteund door Lionsclub Bollenstreek. De Lions organiseren een aantal keer per jaar evenementen, en lid Cees Pronk zag mogelijkheden. "Ik werk als arbeidscoach met statushouders en heb zo ook goed contact met Araa Al-Jaramani, directeur van de Stichting Syrische Vrouwen. Door haar zijn we op het idee gekomen voor een diner."

Lees het hele artikel in De Teylinger van woensdag 8 mei.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>