De dames van VCS vieren de bekerwinst tegen Timios.
De dames van VCS vieren de bekerwinst tegen Timios. Foto: pr.

Bekersucces voor VCS dames

Sassenheim • Na een zegereeks van vijf wedstrijden sloten de dames van Volleybalclub Sassenheim de bekercompetitie af in Maarssen, waar de bekerfinales plaatsvonden. VCS rekende onder toeziend oog van de meegekomen supporters in vier sets af met tegenstander Timios en kon de felbegeerde beker dus mee naar Sassenheim nemen.

De bekerfinale werd niet zonder slag of stoot gewonnen. Timios bleek in de reguliere competitie een geduchte tegenstander en ook nu kwam het team in de eerste set vlot uit de startblokken: al snel keek VCS tegen een 6-1 achterstand aan. Nadat het team zichzelf wakker had geschud, begon VCS onder aanvoering van spelverdeelster Esther van Wieringen te draaien. Serviceseries van Debbie Knops en Denise van Goeverden zorgden voor een ommekeer in de set, die VCS uiteindelijk met 25-19 won.

Verzet gebroken

De tweede set bouwden de speelsters uit Sassenheim een voorsprong van tien punten op, die aan het einde van de set nog bijna werd weggegeven. Gelukkig hield VCS haar hoofd koel: met 25-21 sleepten ze de set binnen. Set drie gaf een omgekeerd beeld: VCS verslapte en Timios kreeg alle ruimte. Maar ook zij hadden moeite om het af te maken. Met Iris van Rijn aan service bouwde VCS een 17-24 achterstand om in een 25-24 voorsprong. Het was niet genoeg om de wedstrijd al te beslissen. Met 25-27 ging de setwinst naar Timios. In de laatste set was VCS weer scherp en het team liet duidelijk zien de betere te zijn van de twee. Het verzet van Timios was gebroken. Met 25-12 wonnen de dames de wedstrijd en daarmee dus ook de felbegeerde beker.

Voor VCS dames 1 gaat 2018-2019 de boeken in als een zeer succesvol seizoen, waarin zowel promotie werd afgedwongen als de bekercompetitie werd gewonnen. Het zaalseizoen is op een paar trainingen na ten einde, maar het beachvolleybalseizoen staat op het punt te beginnen. Misschien kunnen de speelsters hun palmares nog verder aanvullen op het strand.