Naomi Hoogervorst (l)wordt hard aangepakt door spelers van SEW in de aanval. | Foto: pr. Foto: pr.

Foreholte verlaat eredivisie met nederlaag

Sport Voorhout

Voorhout • Foreholte speelde een goede eerste helft tegen de handbalsters van SEW, maar kon de punten niet verzilveren.

De wedstrijd tegen SEW, de nummer een uit de degradatiepoule, leek vooraf een redelijk zware opgave, ook gezien de overige uitslagen die SEW heeft behaald. Voor Foreholte verliep het echter in de eerste helft voorspoedig. De thuisploeg had moeite om hun geliefde spel te spelen. Deels door uitstekend verdedigen en deels door aanvallend zonder balverlies te blijven. Dus ontstond er twijfel en was SEW genoodzaakt om de eerste time-out te nemen. Hiervan raakte Foreholte echter niet van slag. Met gedegen aanvallen werd een voorsprong van drie punten bevochten (7-10). Tot aan het rustsignaal gaan de ploegen vrijwel gelijk op en is het voor de talrijke toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd. Strijdlust van beide kanten en handbal in een hoog tempo geven een ruststand van een punt in het voordeel van Foreholte (12-13).

Terugvechten

De tweede helft begint bijna traditioneel enigszins stroef. Vooral aanvallend worden de combinaties minder nauwkeurig en laat de samenwerking te wensen over. De grote klap komt echter met een onterechte 2-minuten uitsluiting van aanvoerster Naomi Hoogervorst. SEW weet in deze overtalsituatie drie keer te scoren en slaat op deze wijze een gat van drie punten. Dat kwam bij Foreholte hard aan. Onzekerheid sloop in de ploeg en dat gaf de tegenstander de kans om hun geliefde snelle tegenaanval uit te voeren. Met tussenstanden van 20-14 en 22-18 lijkt het er op dat de Voorhoutsen een pak slaag gaan krijgen. Maar door nog een keer de rug te rechten vechten ze zich naar een aanvaardbare eindstand.( 27-20)

Het seizoen 2018-2019 is voorbij. Volgend seizoen komen de Dames 1 van HV Foreholte uit in de eerste divisie.