De kindergemeenteraad beslist welk project een bijdrage krijgt. | Foto: archief
De kindergemeenteraad beslist welk project een bijdrage krijgt. | Foto: archief Foto: PR

Kindergemeenteraad zoekt projecten

Politiek

Teylingen • De kindergemeenteraad zoekt projecten van maximaal 2.000 euro. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 2 juni melden bij de gemeente. Op donderdag 27 juni komen de groepen acht bijeen om een keuze te maken.

Er zijn zes spelregels waaraan een project moet voldoen:

1. Het project komt ten goede aan de lokale maatschappij.

2. De kosten van het project bedragen maximaal 2.000 euro minder mag dus ook, dan kunnen meerdere projecten winnen. Er is een lichte voorkeur voor projecten vanaf 1.000 tot 2.000 euro.

3. Het is een afgerond geheel. Bijvoorbeeld: niet 2.000 euro als bijdrage aan de bouw van een nieuwe gymzaal, maar wel 2.000 euro voor de aanschaf van een bankje dat in de gymzaal komt te staan.

4. Een project kan ook een activiteit zijn, zoals een dagje uit. Het project hoeft niet gericht te zijn op kinderen.

5. De winnaar van het project zorgt zelf voor de uitvoering.

6. Beschrijf in het projectvoorstel (1) 'Wie zijn we?' (2) 'Wat is onze wens?' en (3) 'Hoeveel kost dat?'.Maximaal één A4'tje aan tekst (plaatjes/foto's toevoegen mag).

Ideeën voor projecten indienen kan tot uiterlijk 2 juni via kindergemeenteraad@raadteylingen.nl of per post, Kindergemeenteraad Teylingen, t.a.v. griffie, Postbus 149, 2215 ZJ Voorhout. De griffie neemt vervolgens contact op.

Uit de krant