| Foto: Chantal Cornet
| Foto: Chantal Cornet Foto: Cor de Mooy

Taalhuis zoekt dringend nieuwe taalcoaches

Zorg & Welzijn

Sassenheim • Steeds meer mensen, die graag willen oefenen met Nederlands spreken, weten het Taalhuis in de bibliotheek van Sassenheim (Kerklaan 42) te vinden. Er is momenteel een wachtlijst met ruim twintig mensen uit Teylingen, die dolgraag een taalcoach willen hebben.

Een taalcoach wordt voor zes maanden gekoppeld aan een taalmaatje. Een taalcoach helpt anderstaligen met het leren van Nederlands. Een half jaar lang wekelijks zo'n anderhalf uur met elkaar Nederlands spreken, geeft de nieuwkomer het gevoel welkom te zijn in Nederland. Gewoon door samen te praten, samen boodschappen te doen, samen te lezen, samen te wandelen. Soms wordt hulp gevraagd bij het lezen van een brief of willen deelnemers de grammatica oefenen.Een taalcoach kan ook mensen helpen met een taalachterstand en Nederlands als moedertaal. Tijdelijk stoppen tijdens de vakantie of starten na de zomer is geen probleem

Vrijwilligers

Taalcoach is een vrijwilligersfunctie. Er is een basiscursus, waarin ervaringen kunnen worden uitgewisseld en tips worden gegeven Daarnaast ontvangen taalcoaches een kleine vergoeding om bijvoorbeeld af en toe een drankje te drinken op een terras en een gratis bibliotheekkaart.

Kijk voor meer informatie of aanmelden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/taalhuis of kom lang kom lang tijdens het taalspreekuur, elke vrijdag van 11.00 tot 12.30 uur in de bibliotheek in Sassenheim.

Uit de krant