Arnold Versteeg biljartkampioen bij BV Agnes

Verenigingen

Voorhout • Arnold Versteeg is de winnaar geworden van het 32ste Agnestoernooi, georganiseerd voor BV Agnes. Twee weken daarvoor was hij al clubkampioen geworden.

Tijdens het Agnestoernooi zijn het niet alleen de sportieve prestaties die tellen. De gezelligheid speelt ook een grote rol. De 64 deelnemers komen graag naar dit toernooi, sommigen al meer dan 20 jaar. Ook blijken steeds weer veel spelers de weg naar de biljartlocatie op Sportpark Elsgeest te vinden op momenten dat ze niet zelf hoeven te spelen. De organisatie was in handen van wedstrijdleider John van Dijk en voorzitter Cor van Steijn.

Na de eerste ronde gaan de winnaars door in de winnaarspoule. De verliezers in de eerste ronde gaan verder in de troostpoule. In beide poules wordt vervolgens via het afvalsysteem gespeeld: wie dan verliest ligt eruit. In de troostpoule kon Cor van Steijn zich revancheren voor zijn matige optreden in de eerste ronde. Hij werd dan ook winnaar van de troostpoule, gevolgd door Clemens Berg (beide Agnes), Piet Heemskerk (De Bogaert) en Peter Kuipers (Onderdak). De finale werd een prooi voor Arnold Versteeg (Agnes) waardoor zijn naam voor de tweede keer op de wisselbeker zal worden bijgeschreven als winnaar van het Agnestoernooi. De overige plaatsen waren voor Peter van den Putten, Jan Riemens (De Zilk) en Hans Willemse.

Clubkampioenschap

Twee weken eerder vond de strijd om het clubkampioenschap plaats. In de onderlinge competitie werd in vijf poules van 12 spelers van september tot en met april een volledig competitie programma afgewerkt waarbij alle spelers twee keer tegen elkaar speelden. De kampioenen en periodekampioenen van elke klasse streden daarna in de playoffs om het clubkampioenschap. Ook hier was het Arnold Versteeg, die onder grote belangstelling de beker wist te bemachtigen en zich als clubkampioen 2018-2019 kon laten huldigen. In de finale was hij te sterk voor Ferry van der Vlugt.

De finalisten van het Agnestoernooi. | Foto: pr.