De spelers vieren het feestje met de jeugdige supporters. | Foto: Orange Pictures/Kees Kuijt Foto: Orange Pictures/Kees Kuijt

Ter Leede kampioen in de Hoofdklasse A

Sport

Sassenheim • Ter Leede is door de 2-0 overwinning op FC 's-Gravenzande kampioen geworden in de Hoofdklasse A. De Sassenheimse equipe komt daardoor volgend seizoen uit in de Derde Divisie, waar het onder andere streekgenoot FC Lisse treft.

Ter Leede had vooraf de betere kaarten voor het kampioenschap in de Hoofdklasse A. De ploeg van scheidend trainer Henk Wisman, hij is volgend jaar actief bij Rijnsburgse Boys, had het feest in eigen hand. Een punt tegen FC 's-Gravenzande was genoeg voor de felbegeerde eerste plaats. Bij verlies kreeg runner-up RKAV Volendam, in hun wedstrijd tegen FC Rijnvogels, nog een kans de schaal te pakken. Maar dan moesten zij wel winnen.

Wajer scoort

Ter Leede begint gespannen aan de wedstrijd, met de eerste grote kans voor bezoekers. Keeper Michael Bekkers houdt met behulp van Jonathan Robertson zijn doel schoon. Ter Leede wordt sterker en komt door een goal van Steven Wajer op voorsprong. In de zeventiende minuut zet hij zijn ploeg op de bevrijdende 1-0.

Afscheid met doelpunt

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Ter Leede gaat op zoek naar nog een doelpunt en vindt het uiteindelijk na een counter in de 63ste minuut. Uit een vrije trap van Gravenzande wordt razendsnel omgeschakeld. Jeffrey Bok bedient Ian van Otterlo, die niet zelfzuchtig is en de nog beter vrijstaande Joey van den Berg bereikt. De Sassenheimer scoort in zijn laatste wedstrijd in rood-geel -hij speelt volgend seizoen bij SJC in Noordwijk- de bevrijdende 2-0.