Afbeelding
Foto: pr

Commissie tegen omvormen dierenpension

Politiek

Voorhout • De gehele raadscommissie Ruimte is tegen het plan voor het voormalig dierenpension op de Van den Berch van Heemstedeweg 17. En dan vooral het omzetten van de bedrijfswoning naar een burgerwoning in het buitengebied.

Door Nico Kuyt

De nieuwe eigenaar heeft hiertoe een verzoek ingediend. De milieucategorie wordt van 3 naar 1 teruggeschroefd en de bedrijfswoning tot burgerwoning. Zo is het toegestaan om personen die niet verbonden zijn met het bedrijf daar te laten wonen. In het bedrijf komt dan een softwareontwikkelbedrijf.

Maar de raadscommissie kan er niet mee leven. Alle fracties hikten tegen het toestaan van een burgerwoning in het buiten- en bollengebied. Het voorstel gaat als negatief hamerstuk naar de gemeenteraad voor een tegenstem. "Die grond teruggeven aan de bollentelers", meende D66. "Een softwareontwikkelbedrijf hoort niet in het landelijk gebied thuis Zo wordt het huis meer geld waard. Je geeft een cadeautje aan degene die het bedrijf gekocht heeft", dacht het CDA. "Dit is een vrijbrief voor anderen. Iemand kan zich rijk rekenen. Het is een mooi plekje met mooi uitzicht. Waar stopt dit. Een pas op de plaats wat ons betreft", stelde Trilokaal. "Wij zien niets in deze woning als burgerwoning", verkondigde de ChristenUnie paal en perk. "Nu even niet doen en de discussie rond het buitengebied grondig en goed gaan voeren", stipuleerde de PvdA. "Een bestemming die hier niet thuishoort", concludeerde GroenLinks.

"Wij zien ook niet zo in het aanpassen naar een burgerwoning. Deze discussie uitstellen tot andere discussies zijn voltooid", spijkerde de VVD de laatste nagel in de doodskist voor het plan. En daarmee was vorige week iedereen tegen. Misschien is het beste als het dierenpension maar weer terugkomt. 

Uit de krant