De woordvoersters Hamersma en Haasnoot pleiten in de commissie voor een blijven in de Agnes van de ouderengym.
De woordvoersters Hamersma en Haasnoot pleiten in de commissie voor een blijven in de Agnes van de ouderengym. Foto: Nico Kuyt

Spelewey stap te ver voor bewegende ouderen

Politiek

Voorhout • De ouderengym 'Meer Bewegen voor Ouderen' wil niet weg uit de Agnes. Twee insprekers hielden dat vorige week de raadscommissie Welzijn voor. Wethouder Arno van Kempen treedt met de partijen in overleg zodat de gym in ieder geval nog een jaar daar kan blijven.

Door Nico Kuyt

De ouderengym zit nu centraal in het dorp en verkassen naar de Spelewey zien zij niet zitten. Voor zo´n ongeveer 25 deelnemers, deels afkomstig uit de Agneshove, is de afstand naar de Spelewey te groot, omdat zij slecht ter been zijn. Daarnaast vinden enkelen het oversteken van de Herenstraat gevaarlijk zoals bijvoorbeeld de slechtzienden onder hen. Beide woordvoersters pleitten daarom in de raadscommissie voor een blijven in de Agnes. De Volksuniversiteit (VU) mag dat, waarom zij niet? De wethouder zegde toe hierover met de VU in overleg te gaan. De VU heeft een eenmalige subsidie gekregen voor één jaar huur in de Agnes. Intussen wordt er gekeken naar een passende plek. Ook andere activiteiten kunnen daar nog plaatsvinden. "Wij zullen met VU in contact treden en kijken op welke wijze u in de Agnes kunt blijven gymmen in de ruimtes die de VU nog een jaar huurt. En dan de komende periode kijken voor waar na een jaar", aldus Van Kempen.

Uit de krant