Cathinca van Sprundel.
Cathinca van Sprundel. Foto: pr.

Cathinca van Sprundel presenteert nieuwe boek 'De Held van Anwyn'

Algemeen Sassenheim

Sassenheim • Cathinca van Sprundel lanceert op zaterdag 8 juni om 15.00 uur haar nieuwe boek 'De Held van Anwyn' bij boekhandel Wagner (Hoofdstraat 181). 

De Held van Anwyn is een prachtige hervertelling van een Welshe mythe vol magie en avontuur met een middeleeuws tintje. "Cathinca weet legende en fantasy naadloos met elkaar te verweven," zo zegt Patty van Delft, YA-auteur van de Dragan Dumatrilogie. Eerder schreef Cathinca van Sprundel al haar debuut 'De Vrouwe van Myrdin', waarvan inmiddels duizend exemplaren zijn verkocht.

Held van Anwyn

De jonge prins Pwyll weet dat hij in de problemen zit als hij per ongeluk Arawn, koning van de Andere Wereld, beledigt. Om zijn eer en zichzelf te redden, neemt hij Arawns gedaante aan en reist hij naar het magische hof van Anwyn. Daar moet hij de gevaarlijke Hafgan verslaan. Doen alsof je een oeroude, onsterfelijke koning bent, is alleen makkelijker gezegd dan gedaan...

De onsterfelijke Rhiannon wil maar een ding: ontsnappen aan haar verloofde. Daarom sluit ze een overeenkomst met Pwyll. Zij helpt hem, als hij haar meeneemt naar de mensenwereld. Wanneer duistere krachten zich rondom Anwyn verzamelen, moeten ze beiden boven zichzelf uitstijgen... of alles verliezen.

Droom

Vanaf het moment dat ze een pen vast kon houden, was ze verliefd op schrijven, letters en verhalen vertellen. Haar bachelor Film- en Literatuurwetenschappen en master Journalistiek en Nieuwe media waren dus geen onlogische keuze. Daarna ging ze aan de slag als tekstschrijver, redacteur en communicatiemedewerker. Naast schrijven maakt ze graag muziek, dans en is ze regelmatig op festivals te vinden met haar harp om Keltische muziek ten gehore te brengen. In 2017 kwam er een droom uit: de publicatie van haar debuut 'De Vrouwe van Myrdin'.

Uit de krant