Vriendinnen gaan wandelend de Alpe d'Huez bedwingen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Naomi, José en Martine gaan op 6 juni de Alpe d'Huez op voor het goede doel. | Foto: Piet van Kampen
Naomi, José en Martine gaan op 6 juni de Alpe d'Huez op voor het goede doel. | Foto: Piet van Kampen (Foto: pr.)

Vriendinnen gaan wandelend de Alpe d'Huez bedwingen

Teylingen • Voor Naomi van der Graaf, José Baars en Martine Lubbe gaat het op donderdag 6 juni gebeuren. Dan gaan ze wandelend de 'Nederlandse' berg de Alpe d' Huez op. Voor Martine wordt het derde keer, maar voor de twee vriendinnen is het een vuurdoop. De drie enthousiaste Sassenheimse vrouwen hebben er duidelijk zin in.

Door Piet van Kampen

Het gemotiveerde drietal maakt deel uit van 'De Vrijbuiters', een groep vrienden en vriendinnen die is ontstaan na diverse fietstochten en wandelingen. Martine was een van hen en heeft dus de nodige ervaring op de Alpenreus opgedaan. De berg die na een aantal Nederlandse wielersuccessen in de Tour de France is omgedoopt tot de 'Nederlandse berg'. Nu wordt op een geheel ander vlak succes geboekt. Fietsers en wandelaars die sinds een aantal jaren deze berg bedwingen voor het goede doel, het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF), om geld in te zamelen om kanker, door middel van wetenschappelijk onderzoek, te helpen bestrijden. Vaak omdat de ziekte in de naaste familiekring ook het nodige verdriet teweeg heeft gebracht. Dat is ook de drijfveer voor de drie vrouwen om deze uitdaging aan te gaan. Inmiddels staat de teller aan sponsorgelden al op 60.000 euro, bijeengebracht door familie, vrienden, bedrijven en verschillende activiteiten. Zo werden onder meer sponsorvakjes op vrachtwagens van bekenden aan de man gebracht, speciaal Vrijbuiters bier verkocht, oliebollen gebakken op Oudejaarsavond, wijnverkoop gedaan en statiegeld verzameld door de kinderen van de deelnemers. "Er kan natuurlijk nog meer bij," lachen de dames hoopvol. Dat kan door te doneren via www.opgevenisgeenoptie.nl en te klikken op team Vrijbuiters. Waarom Naomi en José nu ook mee doen? "Martine heeft ons aangestoken," lachen ze hartelijk.

Hard getraind

Het is niet zo maar een wandeling. "We hebben er vanaf september vorig jaar wekelijks hard voor getraind. Met name op heuvelachtig terrein zoals het Kopje van Bloemendaal en de Spottershill bij Hoofddorp," vertelt het trio. "Je voeten moeten eraan wennen om omhoog te lopen," licht de ervaren Martine toe die de wandeling maar liefst drie keer wil maken. De beide vriendinnen opteren vooralsnog om het twee keer te volbrengen. Dat zou op zich al een hele prestatie zijn. De dames kunnen rekenen op support van familie en vrienden, die hen niet alleen zullen begeleiden en aanmoedigen maar ook een potje voor hen zullen koken. Er lopen nog andere leden van de Vrijbuiters mee en de groep is in twee groepen opgesplitst. Allen met één doel: de zware wandeling te volbrengen. "Iedereen weet waar hij of zij het voor doet. Je hebt een gezamenlijk doel en het is als het ware één groot familiegebeuren," vertelt Martine. De dames zijn er klaar voor. De Alpe d'Huez lonkt.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>