Teylings Topidee: Zichtbaarheid in verkeer | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Winnares Wies Massaro ontvangt de cheque voor haar idee voor meer zichtbaarheid in het verkeer. | Foto: Nico Kuyt
Winnares Wies Massaro ontvangt de cheque voor haar idee voor meer zichtbaarheid in het verkeer. | Foto: Nico Kuyt (Foto: Nico Kuyt)

Teylings Topidee: Zichtbaarheid in verkeer

Teylingen • De vijfkoppige jury was het erover eens: het idee van Wies Massaro voor meer zichtbaarheid in het verkeer is het beste Topidee om Teylingen nog veiliger te maken. Op donderdag 13 juni kreeg zij van burgemeester Carla Breuer een cheque van 6.000 euro om het verder uit te werken en in uitvoering te brengen.

Door Nico Kuyt

De gemeente heeft onlangs de inwoners gevraagd om hun ideeën op het gebied van veiligheid naar voren te brengen. Er kwamen maar liefst 109 ideeën het Bestuurscentrum binnen, van inwoners van in de 80 tot heel jong. De ingekomen ideeën zijn bekeken door een jury bestaande uit politie, brandweer, jongerenwerk en gemeente. Vijf inzendingen werden genomineerd voor de finale. Het eerste was een ´onraad-app´. Per kern kunnen daarmee inwoners onheilspellende zaken melden. Met WhatsApp zou het ook al kunnen, maar die is te beperkt en daarmee kunnen zaken niet worden gekoppeld wat deze app wel moet kunnen. Het tweede idee was een buurtbemiddeling, een mediation voor buren met mot. Het betreft dan het inrichting van een loket waar de knel naar knuffel kan worden omgebogen. Een derde betrof het samen veilig verblijven in de wijk. Een idee om mensen meer elkaar te laten treffen, zodat buren elkaar ook leren kennen. Een vierde ging over het samen bestrijden van jeugdcriminaliteit.

Zichtbaarheid

Alhoewel de onraap-app op de hielen zat, won het vijfde idee de top-titel. Het viel Massaro op dat veel personen in het verkeer verminderd zichtbaar zijn. Donkere kleding, zwarte kinderwagens, dat is in de schemer voor de automobilist niet goed op te merken. Mensen moeten zich daarvan meer bewust worden, vindt zij. "Ze moeten geen kerstbomen gaan worden, maar bewust worden om het verkeer te helpen ons te zien. Het gaat om wat je zelf kan doen", aldus Massaro, die van de burgemeester in het Bestuurscentrum een cheque ontving om daarmee samen met de gemeente mee aan de slag te gaan.

De bijeenkomst stond niet alleen uit het bekend maken van het beste Topidee, maar de aanwezigen konden vervolgens in gesprek gaan met de gemeente over diverse onderwerpen rond veiligheid, zoals online veiligheid, voorkomen van overlast en vermindering van diefstallen. Alle opmerkingen worden meegewogen in de herijking van het gemeentelijke Veiligheidsplan voor de komende vier jaar, dat de gemeenteraad over enige tijd zal worden voorgelegd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>