Leerlingen van de Buitenplaats zijn op zoek naar zoveel mogelijk verschillende waterbeestjes. | Foto: MV
Leerlingen van de Buitenplaats zijn op zoek naar zoveel mogelijk verschillende waterbeestjes. | Foto: MV Foto: MV

Scholieren Buitenplaats bezoeken Oostergeest

Onderwijs

Warmond • Ieder jaar nodigt Lucelle Leemans de basisscholieren van Warmond uit bij buitenplaats Oostergeest voor bijzondere lessen over de natuur. Dit jaar werd ook het huis belicht, want bij de dakreparatie zijn bijzondere vondsten gedaan.

"Ik geef altijd alle kinderen een hand. De meesten komen hier natuurlijk al jaren, sinds de kleuters. We bieden elke keer een andere les aan, zodat ze nooit hetzelfde doen." Lucelle Leemans - van Nispen tot Pannerden staat bij het hek van de historische buitenplaats Oostergeest. Ieder jaar verwelkomt zij in juni alle basisschoolleerlingen. Dit jaar zijn dat er in totaal 271, verdeeld over vier dagen. De eerste groepen van basisschool de Buitenplaats kwamen op 3 en 4 juni al op bezoek, de andere groepen volgden deze week.

De kinderen van groep 1 tot en met 7 worden een ochtend of middag onderwezen op meerdere natuur-, cultuur en geschiedenisfronten. In totaal veertien vrijwilligers, waaronder de oude tuinbaas Jan Tijsen, helpen met de interactieve voorlichting. Zo krijgt groep zeven waterles en gaat groep vijf op zoek naar beestjes in het bos.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 19 juni.

Uit de krant