Afbeelding
Foto: pr

Teylingen sluit jaarrekening af met positief saldo.

Politiek

Teylingen • Het college van burgemeester en wethouders van Teylingen heeft de jaarrekening 2018 op 18 juni aangeboden aan de gemeenteraad. Teylingen sluit 2018 af met een positief saldo van 1,9 miljoen euro.

In de jaarrekening legt het college verantwoording af over de uitgevoerde activiteiten en bereikte resultaten in 2018. Dit was het jaar waarin het nieuwe college startte.

Naar 2019 overhevelen

Het financiële resultaat is 1,9 miljoen euro. Teylingen is daarmee ruimschoots binnen de begroting gebleven. Niet alle plannen zijn klaar. Sommige projecten zijn gestart, maar lopen door in 2019. Andere projecten vroegen meer voorbereiding. Deze worden in 2019 uitgevoerd. Het college van B&W stelt voor het budget van deze projecten door te schuiven naar 2019. Dat gaat om een bedrag van 810.000 euro. De raad moet deze voorstellen voor overheveling van budget van 2018 naar 2019 nog goedkeuren.

Minder kwetsbaar

De jaarrekening geeft ook een beeld van de financiële stand van zaken van de gemeente. Wethouder Financiën Bas Brekelmans: "Vergeleken met de landelijke situatie zijn we financieel minder kwetsbaar dan veel andere gemeenten. Gecombineerd met het positieve saldo kunnen we tevreden zijn met dit resultaat".

De jaarrekening wordt op een nader te bepalen moment besproken in de raad.

Uit de krant