Plan voor woningbouw op plek tennispark Oosthout | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pixabay)

Plan voor woningbouw op plek tennispark Oosthout

Voorhout • Rob Ubink, eigenaar van Tennispark Oosthout, gaat het park sluiten en wil de tennisgrond veranderen in bouwgrond. Het park Oosthout blijft nog minimaal twee seizoenen open.

Door Piet de Boer

Ubink heeft zijn ideeën voorgelegd aan de gemeente. Zij staan welwillend tegenover woningbouw op deze locatie. De omwonenden moeten ook in een vroeg stadium bij de plannen betrokken worden. Wethouder Bas Brekelmans: ''We zijn druk bezig om de gang van zaken rondom bouwprojecten te verbeteren. En dit plan is daar een goed voorbeeld van. De initiatiefnemer heeft zijn plan aan ons voorgelegd. En nu is hij met de omwonenden van het tennispark in gesprek. Wij horen graag wat omwonenden van het plan vinden. Daarna praten we verder.'' De gebruikers van het tennispark en de omwonenden zijn onlangs apart van elkaar op de hoogte gebracht. De leden vinden de sluiting jammer maar begrijpen de beslissing wel. Ook de omwonenden konden hun vragen stellen. Vragen over de verandering in hun woonomgeving: Hoe hoog wordt er gebouwd en wat betekent het voor de verkeersdrukte. Er was niemand echt faliekant tegen de voorlopige ideeën. Daar is nadrukkelijk naar gevraagd, zegt de communicatie medewerkster van Ubink.

Woningen en appartementen

Ubink ziet een voortzetting van zijn bedrijf steeds lastiger worden. Tennis trekt steeds minder actieve sporters en de investeringen voor renovaties zijn hoog. Omdat Ubink een particuliere ondernemer is, kan hij geen aanspraak maken op subsidies van de gemeente. De knoop moest worden doorgehakt. Het concept bouwplan voorziet in 16 tot 18 grondgebonden woningen en grondgebonden woningen en 20 tot 24 appartementen. Dertig procent daarvan wordt een sociale huur- of koopwoning.

Conceptplannen

Het zijn conceptplannen, benadrukt Ubink. De gemeente heeft als voorwaarden meegegeven dat de parkeernorm gehaald wordt, dat er 30 procent sociale woningbouw is en dat de geluids- en milieucontouren in de plannen meegenomen worden. Binnenkort gaat het verslag van de avond voor de omwonenden naar de wethouder. Na de woorden van Brekelmans heeft Rob Ubink goede moed voor een gesprek op korte termijn.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>