Afbeelding
Foto: pr./Nico Kuyt

Kindergemeenteraad maakt vier lokale projecten blij met cheque

Politiek Teylingen

Teylingen • De kindergemeenteraad van Teylingen vergaderde op donderdag 27 juni in de raadzaal in Voorhout. Ze mochten 2.000 euro verdelen over vier lokale projecten. Een keuze maken bleek in de praktijk best lastig.

De kindergemeenteraad werd gevormd door leerlingen van zes groepen 8 van de basisscholen. De discussie ging vooral tussen het project van Voorhout Schoon voor minder peuken op straat en Marente thuiszorg. Na twee spannende stemrondes was Marente thuiszorg de grote winnaar met hun aanvraag voor interactieve knuffelkatten voor ouderen. Zij ontvangen een bedrag van 1.360 euro van de kindergemeenteraad. Scouting Tjarda Sassenheim-Warmond krijgt 310 euro voor nieuwe reddingszwemvesten. Voorhout schoon en het gezamenlijke project van de Oranjevereniging Voorhout en de Historische Kring Voorhout (HKV) voor 75 jaar bevrijding ontvangen beide 165 euro.

Slotstuk

De deelnemende groepen 8 waren De Achtbaan (Beukenrode, Cluster en Distelweg), De Antonius en De Regenboog (Cluster en Oosthout). De klassen zijn begeleid door raadsleden van de gemeente Teylingen, Robin Konings (VVD), Frans Nederstigt en Mirjam Mack (beiden ChristenUnie) Reny Wietsma en Sybrinne de Vries (beiden CDA) Fons Welters (Trilokaal) en Sandra Groenendal (PvdA). Zij hebben eerst een gastles op school gegeven. Daarna geeft de hele klas in het bestuurscentrum een commissievergadering nagespeeld. De kinderen kozen daarna zelf welke vijf leerlingen hun klas mochten vertegenwoordigen in de kindergemeenteraad. De vergadering op donderdag 27 juni was het slotstuk van het project, waar de leerlingen de afgelopen weken naar toe hebben geleefd.

Uit de krant