Projectleider Bart van Dijk, Rob ten Boden, Bert van Leeuwen en Fernand de Willigen proosten op de het nieuwe pad. | Foto: Piet van Kampen
Projectleider Bart van Dijk, Rob ten Boden, Bert van Leeuwen en Fernand de Willigen proosten op de het nieuwe pad. | Foto: Piet van Kampen

Fietsen en wandelen door de Boterhuispolder dankzij nieuw pad

Algemeen Warmond

Warmond • Een groene oase van rust en natuur ligt onder handbereik. Een wereld van relaxen voor fietsers en wandelaars tussen de Zijldijk en de Leidseweg bij het pittoreske dorpje Oud-Ade. Het nieuwe fietspad werd op vrijdag 28 juni officieel geopend door wethouder Rob ten Boden.

Door Piet van Kampen

De ontwikkeling van de Boterhuispolder is uitgevoerd in het kader van het 'Uitvoeringsprogramma Leidse Ommelanden 2014-2020'. Verschillende gemeentes werken mee aan dit grootschalige programma, dat uiteenlopende projecten omvat. Al die projecten samen leiden vormen een netwerk van fiets- en wandelroutes, die beginnen en eindigen in Leiden en die lopen via de Leidse Ommelanden, waar ook de Boterhuispolder deel van uitmaakt.

De officiële openingsceremonie vond plaats in 'Buiten Warmond' bij de boerderij van Bert en Reny van Leeuwen aan de Langeweg. Een passende naam bij de procedure om na een lange weg van een aantal jaren het door de gemeenten Teylingen en Leiden gewenste fietspad te realiseren.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 3 juli.

Uit de krant