Afbeelding

Lekker lezen, zomerse tips van de bieb!

Algemeen Regio

Bieb • Zomerse temperaturen, een lekker koud drankje aan de rand van het zwembad of op het strand en natuurlijk een heel grote stapel boeken! Dit zijn de zomertips voor u van Dionne Dinkhuijsen, programmamanager van onze Bibliotheek: boeken om heerlijk van te genieten, waar u ook bent.

Chloe Benjamin: De onsterfelijken

Een betoverend boek, dat ik even moest laten bezinken toen ik het uit had. Vier kinderen krijgen van een waarzegster te horen op welke dag ze zullen sterven. De vier groeien op en worden balletdanser, goochelaar, legerarts en chemicus. Maar hoe leef je je leven als je weet wat je sterfdatum is? Prachtig en spannend boek over een Joods gezin dat uit elkaar groeit en weer bij elkaar komt.

Aminatta Forna: De paradox van geluk

Dit boek is een tip van mijn favoriete boekhandel in Utrecht, die tot mijn grote verdriet gaat sluiten. Een fijn boek over een biologe en een traumaspecialist die in Londen op zoek gaan naar een voor de vreemdelingenpolitie weggelopen jongen en daarbij hulp krijgen van een groep nachtwerkers. Je krijgt een inkijkje in het oude Londen, de opkomst van vossen in het stedelijke gebied en wat traumaverwerking met mensen kan doen. Drie zeer verschillende thema's die mooi met elkaar verweven worden.

Marianne Lecky: Vanuit hier zie je alles

Allerliefst boekje dat mij deed denken aan mijn eerdere leestip 'Samen ben je niet alleen'. Ik omschreef dat als een modern sprookje en dat is dit verhaal ook. Als hoofdpersoon Selma over een okapi droomt, sterft er iemand in het dorp. Ondertussen gaat het verhaal over familiebanden en vriendschappen. Selma maakt je met haar cynische humor aan het lachen, terwijl de gebeurtenissen na haar dromen je een brok in je keel geven. Ook fijn om te weten: zoals het een sprookje betaamt, komt alles uiteindelijk goed.

Vierde leestip vanuit de bibliotheek:

Nico Dijkshoorn: Huilen en lachen

Een grappig boekje met korte verhalen van Nico Dijkshoorn: lekker leesvoer voor op vakantie. Zo lees je over vakantiehuisjes, eten, kuifapen, mango's en zijn angst voor klaverjassen. Na Huilen en lachen kijk je nooit meer hetzelfde naar alles om je heen. Vermakelijk en soms zelfs ontroerend! Wil je meer horen en zien van Nico Dijkshoorn? Kom dan naar het Noordwijkse boekenbal in september. Kaarten kun je verkrijgen op www.bibliotheekbollenstreek.nl/boekenbal

Uit de krant