Buurman & Buurman halen 2.500 euro op in Barrel Challenge | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Team Buurman & Buurman haalt met zeven dagen rijden in hun 'barrel' een mooi bedrag op voor KiKa. | Foto: pr.
Team Buurman & Buurman haalt met zeven dagen rijden in hun 'barrel' een mooi bedrag op voor KiKa. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Buurman & Buurman halen 2.500 euro op in Barrel Challenge

Voorhout • In totaal hebben ze 5.300 kilometer door Europa afgelegd tijdens The Barrel Challenge. En niet in een sportieve auto, maar in een vierwieler van meer dan twintig jaar oud. Onderweg kwamen ze onbegaanbare wegen, haarspeldbochten en adembenemende uitzichten tegen. Jeroen van der Nagel en Bart Keultjes, beter bekend onder de teamnaam Buurman & Buurman, hebben heel wat om op terug te kijken.

Met een oudere auto in tien dagen door tien landen in Europa rijden. Die uitdaging gingen Van der Nagel en Keultjes maar al te graag aan. Niet voor zichzelf, maar met de aandacht voor hun avontuur hebben zij vrienden en bekende gevraagd hun steunen met 'Helpende Handjes' voor Stichting KiKa. Via hun actiepagina is ruim 2.500 euro opgehaald voor het goede doel.

Start

De start van de rally was op zaterdag 22 juni in Oude Pekela. Onderweg kreeg het team allerlei opdrachten die voltooid moesten worden. Geen dag was hetzelfde en de tocht bleek vol verrassingen te zitten, vertellen de Voorhouters. "'s Ochtends krijgen wij als deelnemer pas te horen wat de route van die dag is. De route is niet bij de deelnemers bekend."

Niet begaanbaar

De roadtrip, die duurde tot en met 28 juni, ging door onder andere Polen, Tsjechië, Roemenië en Hongarije. De verschillen tussen de gebieden waren enorm. Van der Nagel: "Welvaart en armoede wisselde elkaar in hoog tempo af in de dorpen en steden waar zij door heen kwamen. Wegen waren soms niet meer dan een hoop stof." Keultjes vult aan: "Sommige wegen waren met een gewone personenauto niet begaanbaar. Voor ons strandde zelfs een bestuurder uit Roemenië. Gelukkig hadden wij een 4x4 auto, maar ook onze auto had ook moeite met de weg. De kuilen en stenen wisselde elkaar af, in hoog tempo. Het bracht ons wel naar afgelegen plekken met fantastisch natuur."

Nog een keer naartoe

Het hoogtepunt was de Transfagarasan, deze weg loopt van Sibiu naar Pitesti, in Roemenië een van de mooiste wegen van de wereld. Een weg met vele haarspeldbochten. dwars door de bergen heen. De weg is in de jaren '70 aangelegd en maar een deel van het jaar open. Een groot deel van de tijd is de weg dicht, dat deze helemaal besneeuwd is. Van der Nagel: "Op de top van de Transfagara?an lag er eind juni nog sneeuw. Het uitzicht is nog mooier dan de foto's, ik wil hier zeker nog een keer naar toe. Op de weg naar beneden hebben we wilde beren langs de weg zien zitten! Een ervaring om nooit meer te vergeten."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>