Brandweer controleert onaangekondigd horeca en sportscholen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
De brandweer controleert onder meer of er brandblussers aanwezig én gekeurd zijn. | Foto: pexels.com
De brandweer controleert onder meer of er brandblussers aanwezig én gekeurd zijn. | Foto: pexels.com (Foto: pexels.com)
Teylingen

Brandweer controleert onaangekondigd horeca en sportscholen

Teylingen • Toezichthouders van Brandweer Hollands Midden zijn donderdag 11 juli gestart met de eerste 100 onaangekondigde brandveiligheidscontroles bij sportscholen, cafés en restaurants binnen de regio Hollands Midden. Ook in Warmond en Sassenheim is gecontroleerd.

Tijdens de zogeheten' flitsbezoeken' wordt vooral gekeken naar de vluchtwegen, aanwezigheid van en vrijhouden van blusmiddelen en de brandveiligheid in het algemeen. Naast aandacht voor het naleven van de voorschriften geven de toezichthouders ook adviezen. Deze adviezen zijn er op gericht om de bewustwording onder de exploitanten omtrent hun verantwoordelijkheid over naleven van de voorschriften en brandveilig gedrag te stimuleren.

in Warmond werden zes horecagelegenheden gecontroleerd. Bij één object was het echter onder de maat geteld met de vluchtweg en hierop is gelijk gehandhaafd. Er is een gebruiksbeperking opgelegd. De rest was in orde. In Sassenheim zijn vijf horecagelegenheden en twee objecten met een sportfunctie gecontroleerd, waarbij het meeste in orde bleek. Bij enkele controles trof de brandweer obstakels aan in de vluchtwegen. Deze zijn direct verwijderd. Ook brandden enkele nooduitgangbordjes niet en bevonden zich in de bezochte panden blusmiddelen waarvan de controle niet up-to-date was. Verder was er een horecazaak die meerdere keren, te veel verlengsnoeren en stekkerdozen aan elkaar gekoppeld had. Dit verhoogt de kans op brand. Ook dit is ter plekke verholpen. De controles in Voorhout worden later uitgevoerd.

De brandweer is redelijk tevreden met deze uitkomsten. "Een stijgende lijn is te zien in het brandveiligheidsbewustzijn bij ondernemers. Steeds vaker nemen zij hun verantwoordelijkheid," schrijft Brandweer Hollands Midden in een reactie.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>