Nieuw informatiebord bij Plukbos Componistenlaan | De Teylinger
Logo deteylinger.nl

Nieuw informatiebord bij Plukbos Componistenlaan

Afgelopen donderdag 25 juli onthulde wethouder Rob ten Boden samen met René van der Horst van Betrokken Voorhouters het nieuwe informatiebord bij het Plukbos aan de Componistenlaan. 

Tijdens boomfeestdag heeft de gemeente samen met leerlingen van de Antoniusschool hier 20 extra fruitbomen aangeplant Er is een bloemenweide aangelegd met eetbare bloemen en is een insectenhotel geplaatst. Vanaf september kunnen inwoners in het Plukbos genieten van appels, hand- en stoofperen, pruimen, gele kornoelje en walnoten. Bezoekers werden ontvangen met zakjes bloemenzaad en kregen daarna een rondleiding. De kinderen konden op zoek naar 'beestjes'. Voor de bestuiving van de fruitbomen zijn insecten belangrijk. Daarom kregen de kinderen loeppotjes en zoekkaarten. om beestjes te vinden. Daarna kregen zij een zoekkaart en kleurplaat mee naar huis, en daarbij nog een doe-het-zelf kaart voor een insectenhotel. 

In Teylingen liggen 2 plukbossen, één bij Park Wilgenhorst in Voorhout en één bij de Componistenlaan in Voorhout. Het plukbos in Park Wilgenhorst bestaat uit 15 fruitbomen: appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>