IJsclub loopt straks op rolletjes | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Voorzitter Philip van der Post spreekt de vergadering toe.
Voorzitter Philip van der Post spreekt de vergadering toe. (Foto: Arjen Vervoort)

IJsclub loopt straks op rolletjes

Voor de Warmondse IJsclub gaat een lang gekoesterde wens in vervulling: tijdens een extra algemene ledenvergadering (ALV) hebben de leden van de Warmondse IJsclub donderdagavond unaniem ingestemd met de aanleg van een skeelerbaan op het terrein van de vereniging in de Warmondse Veerpolder.

Daar gingen heel wat jaren voorbereiding aan vooraf. De Warmondse IJsclub is lang bezig geweest met de planning van de baan. Niet in de laatste plaats omdat er ook bezwaar werd aangetekend door omwonenden.

Raad van State
Nadat de Gemeente Teylingen in januari 2017 had geconcludeerd dat er geen omgevingsvergunning vereist was startten die een beroepsprocedure die uiteindelijk bij de Raad van State terechtkwam. Die verklaarde het bezwaar op 6 februari van dit jaar ongegrond. Daarna was het aan de club zelf om het definitieve besluit te nemen en dat is nu dus gedaan. In de Extra ALV werd door verschillende drijvende krachten achter de plannen toelichting gegeven op de technische en financiële onderbouwing van de skeelerbaan. De plannen zijn financieel haalbaar vanwege onder andere subsidies van de gemeente Teylingen, het Schipholfonds en andere partijen en een aanzienlijk bedrag dat als lening door Vrienden van de WIJC is ingebracht. Tijdens de ALV van donderdag werd ook een crowdfundings gelanceerd om de laatste bedragen ten ondersteuning van de begroting op te halen.
Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd ook een nieuwe Gebruiksovereenkomst en Recht van Opstal tussen de gemeente Teylingen en de ijsclub behandeld. Daarnaast werd het door de gemeente, de ijsclub en haar buren in de Leidse Merenwijk gesloten convenant besproken. In dit convenant zijn afspraken opgenomen om mogelijk hinder qua geluid, kunstlicht en parkeren te beperken. Uiteraard waren er ook kritische geluiden te horen.
Dat weerhield de vergadering er echter niet van om unaniem de plannen aan te nemen. Hierna kon er door de talrijk aanwezige leden het glas geheven worden. Het streven van de Warmondse IJsclub is dat de nieuwe skeelerbaan er 1 november zal liggen.

Combibaan
Het is de bedoeling dat de baan een combinatie wordt van een skeelerbaan en een natuurijsbaan: een gecombineerde 200/300-meterbaan en een oefenplein voor de allerjongste skeeleraars. Het wordt een landijscombinatiebaan type LCB b , voorzien van een asfalt/toplaag voor een type LCB, zo staat op de website van de ijsclub te lezen. Een belangrijke voorwaarde is dat de ijskwaliteit in de winter niet mag lijden onder de combibaan. Andersom moet de baan er natuurlijk ook tegen bestand zijn om in de winter onder water gezet te worden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>