Wasbeek is duurzaam opgeknapt. Sportcomplex maandag 12 augustus weer open | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Sportcomplex De Wasbeek gaat maandag 12 augustus weer open. | Foto: PR
Sportcomplex De Wasbeek gaat maandag 12 augustus weer open. | Foto: PR (Foto: )

Wasbeek is duurzaam opgeknapt. Sportcomplex maandag 12 augustus weer open

Het Sport- en Recreatiecomplex Wasbeek in Sassenheim opent op maandag 12 augustus aanstaande weer haar deuren. De afgelopen vier weken is hard gewerkt om het complex weer up-to-date en duurzaam te krijgen.

De opknap- en verbouwingswerkzaamheden waren dermate ingrijpend dat het complex daarvoor moest sluiten. Dat gebeurde dus oop op 12 juli. Er is bewust voor gekozen om dat in deze periode te toen. Aangezien de beide zwemverenigingen geen trainingen en competities hebben tijdens de zomervakantie en de zwemlessen en het schoolzwemmen ook stoppen ook tijdens de zomervakantie, was de impact van sluiting minder groote. . Wanneer voor een andere periode zou zijn gekozen, bijvoorbeeld in december, zou een sluiting veel problemen geven bij de vaste gebruikers van het zwembad. Voor klanten die in het bezit zijn van een meerbadenkaart en/of leskaart, zal de sluitingsperiode geen gevolgen hebben: de meerbadenkaarten worden automatisch verlengd met vier weken.

Slijpen, voegen en verven
Er is heel wat op de schop gegaan. De voegen van de bassinwanden en de perrons rondom de baden zijn uitgeslepen en opnieuw gevoegd. Het douchesysteem in de zwemzaal is ook vernieuwd waardoor alle bezoekers weer kunnen genieten van een warme douche voorafgaand en na het zwembadbezoek. De glijbaan heeft een nieuwe verflaag gekregen en de glijgoot een nieuwe coating. Door het intensieve gebruik van de glijbaan was dit hard nodig.

Energiezuinig
Bij de werkzaamheden is nadrukkelijk aandachtbesteed aan duurzaamheid. De oude TL-verlichting boven het recreatiebad en het wedstrijdbad is verwijderd en vervangen door duurzame LED verlichting. Deze LED verlichting geeft nu een heel andere sfeer in de zwemzaal, maar wij zijn er in geslaagd om de prettige ambiance te behouden. Om aan de huidige duurzaamheidseisen te voldoen zijn de twee luchtbehandelingskasten vervangen door luchtbehandingskasten inclusief warmteterugwinning. Hiermee zal veel gas worden bespaard. In alle ruimtes van het Sport- en Recreatiecomplex Wasbeek zijn bewegingsmelders opgehangen die de verlichting aanstuurt. Hierdoor wordt voorkomen dat de verlichting onnodig brandt.

 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>