"Deze vrouwen zijn vaak ontzettend gedreven" | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:

"Deze vrouwen zijn vaak ontzettend gedreven"

A World of Talents. Sportfotograaf René van Dam uit Sassenheim portretteerde op zijn eigen wijze 11 vrouwelijke sporters uit de gemeente Teylingen. De foto's die hij maakte zijn vanaf 30 augustus te zien.

Door Esdor van Elten

Als 'huisfotograaf' van de Sassemse korfbalvereniging TOP en als fotograaf voor o.a. Orange Pictures is René nauw betrokken bij de sport in de regio en in Teylingen zelf. De gemeente scoort altijd hoog op sportgebied. "Bij de uitreiking van de sportawards van Teylingen viel het me op hoe groot het aandeel van vrouwen wel niet is", legt hij uit. Van alle genomineerde sporters was zo'n 80% vrouw. En veel van hen presteren echt op hoog niveau. Denk aan rugby en handbal." Zo ontstond het idee van een portrettenserie van vrouwelijke Teylingse sporters. "Het is goed om hen eens extra in de spotlight te zetten."

Acceptatie
Het resultaat bestaat uit elf mooie portretten en actieportretten. "De vrouwen waren zelf ook enthousiast", vertelt René. "En tijdens de gesprekken die we rondom de fotoshoot hadden viel het me op hoe gedreven deze vrouwen zijn: veel van hen sporten naast andere activiteiten. Een aantal keren per week hard trainen om daarna nog eens tot laat in de avond te studeren. Ga er maar aan staan." Hoewel vrouwensporten langzaam aan steeds geaccepteerder worden, denk bijvoorbeeld aan de toenemende populariteit van het vrouwenvoetbal, zijn er nog steeds sporten waar dat minder geldt; "Basketbal bijvoorbeeld." Voor René des te meer reden om ook deze sportdames extra in het zonnetje te zetten.

"Sporters op hoog niveau"
De foto's zijn in september te zien in de winkel van LJ Sport aan de Hoofdstraat 191 in Sassenheim. René zelf zal de expositie tijdens de 'nacht van Sassen', 30 augustus, om 18:00 uur officieel openen. De foto's zijn daar te bezichtigen tot eind september. Daarna verhuist de expositie naar Bestuurscentrum Voorhout. Daar zijn de foto's van 3 oktober t/m 29 november te zien.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>