Vragen uit raad over behoud bollenschuur | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Het restant van de verbrande bollenschuur staat te verkommeren, vindt De Vries. | Foto: archief/Gerard van Steijn
Het restant van de verbrande bollenschuur staat te verkommeren, vindt De Vries. | Foto: archief/Gerard van Steijn (Foto: pr./Gerard van Steijn)

Vragen uit raad over behoud bollenschuur

Raadslid Sybrinne de Vries (CDA) wil dat er voor het overgebleven deel van de monumentale bollenschuur Reisen & Zonen aan de Loosterweg direct, en zonder enig uitstel, maatregelen worden genomen om het pand wind- en waterdicht te maken en de constructie waar nodig te ondersteunen.

Door Nico Kuyt

Na de brand enkele weken geleden staat het overgebleven deel van de monumentale bollenschuur uit 1925 en rijksmonument te verkommeren, zo geeft De Vries aan naar aanleiding van een artikel in het Leidsch dagblad en stuurde hierover een mail naar B&W met vragen. Door het niet wind- en waterdicht zijn en de constructie niet ondersteund wordt, gaat de conditie van het monumentale pand achteruit, maar dreigt zelfs helemaal verloren te gaan. Het raadslid wil dat er zonder dralen hier wat aan wordt gedaan. B&W moet bij de eigenaar aandringen, dan wel vorderen, dat deze maatregelen neemt om de dreiging van een verlies van het pand te voorkomen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>