Zonnebloem Sassenheim gaat met Strandrups het strand op | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Met de strandrups kunnen ook minder validen genieten van een middagje strand. | Foto: PR
Met de strandrups kunnen ook minder validen genieten van een middagje strand. | Foto: PR (Foto: )

Zonnebloem Sassenheim gaat met Strandrups het strand op

Op een zonnige woensdag kwamen 21 gasten en 11 medewerkers van Zonnebloem Sassenheim bijeen op het terras van Nederzandt aan de Langevelderslag. Ondanks de flinke bries maar onder een stralende zon was het daar goed toeven.

Bij de strandopgang was het opstappunt voor de Strandrups, waarmee steeds groepjes van 8 personen richting het strand vertrokken. Op deze strandrups konden, door de juiste aanpassingen, alle gasten mee, rolstoel gebonden of wat slechter ter been. Via een lift kon iedereen aan boord van deze rups komen, wat ze de mogelijkheid gaf het strand op te gaan en door de branding te rijden. Er stond behoorlijk wat wind maar met de zon erbij was het genieten. Voor velen was het jaren geleden dat ze voor het laatst op het strand waren geweest. Er waren zelfs gasten die het aandurfden "pootje te baden". De vrijwilligers van Outdoor4Disabled hebben met enthousiasme de gasten rondgereden en hen geïnformeerd over wat men onderweg zoal tegenkwam. Nog even ontstond een lichte paniek toen bleek dat de rups met pech in de branding stond. Wat is het dan goed te mogen constateren dat de Reddingsbrigade ook hierbij behulpzaam kan zijn. Ook op het terras, in de zon of schaduw, werd genoten van het bij elkaar en buiten zijn, erbij verwend met koffie/thee, appelgebak, een drankje en bitterballen.
Degenen die ook wel eens als gast mee willen met een uitje van Zonnebloem Sassenheim kunnen contact opnemen met de secretaris (0252 214759).

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>