Geslaagd open toernooi Jeu de Boulesvereniging'De Vaste Voet' Sassenheim | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto:

Geslaagd open toernooi Jeu de Boulesvereniging'De Vaste Voet' Sassenheim

Zaterdag 10 augustus was het grote DVV Jeu de Bouletoernooi bij de Jeu de Boule vereniging 'De Vaste Voet' in Sassenheim.

Kees van der Wouden is de drijvende kracht achter dit toernooi en samen met een heel leger van vrijwilligers wer er zorg voor gedragen dat 48 teams van 2 personen, onder toeziend oog van een wedstrijdleider en scheidsrechter, 5 partijen konden gaan spelen. De Nederlandse Jeu de Boule Bond, NJBB, heeft bijna 200 aangesloten verenigingen. Al hun leden kunnen aan de verschillende toernooien in het land deelnemen.

Jonge deelnemers
Het DVV toernooi is op de agenda van de NJBB jaarlijks een drukbezocht evenement. De deelnemers aan dit toernooi kwamen ook deze keer niet alleen uit de omliggende gemeenten maar zelfs ook uit onder andere Hilversum, Veenendaal en Apeldoorn. Na een spannende strijd van 5 partijen en in totaal ruim zes uur spelen volgde de einduitslag: twee tijdelijk in Nederland wonende Fransmannen, Christiaan en Niels Savref, vader en zoon, gingen met de eerste prijs naar huis. Vooral deze 16 jarige Niels scoorde hoge ogen, geen bal werd door hem verspeeld waardoor de scores echt uitzonderlijk te noemen waren. De leeftijd van deze jonge deelnemer bewijst maar weer dat deze sport ook voor de jongere generaties een echte uitdaging kan zijn.

Jubileum komt er aan
De tweede prijs ging naar Teun van Ooyen en Jelle Venema van Jeu de boule vereniging PUK uit Haarlem. De derde prijs was weggelegd voor de winnaars van vorig jaar: Marise en Dirk Mulder, van de vereniging De Boel de Boule uit Roelofarendsveen. De organisatie kan terugkijken op een goed geslaagde toernooidag waarbij meer dan 100 personen aanwezig waren die hebben genoten van het mooie complex, het spelplezier en de gezelligheid bij de Jeu de Boule Vereniging 'De Vaste Voet'. In april 2020 bestaat deze vereniging al 40 jaar, een jubileum dat niet zomaar voorbij zal gaan.

Kijkje nemen
Bent u door dit alles nieuwsgierig geworden, kom dan ook gerust een keer een kijkje nemen. De vereniging is elke woensdag- en zondagmiddag vanaf 13.30 uur en elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur geopend. Als u wilt kunt u een balletje mee gooien. Of bezoek de website voor alle informatie en actueel nieuws.
www.devastevoet.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>