De Parkdienst is de traditionele start van het kerkelijk seizoen én van de Feestweek. | Foto: Archief
De Parkdienst is de traditionele start van het kerkelijk seizoen én van de Feestweek. | Foto: Archief Foto: pr.

Parkdienst in park Rusthoff

Algemeen

Voor de zestiende keer wordt komende zondag 15 september om 10.00 uur in park Rusthoff te Sassenheim de Parkdienst gehouden.

De Parkdienst is een initiatief van de Raad van Kerken in Sassenheim in samenwerking met de Oranjevereniging. De dienst is het begin van het kerkelijk seizoen en het begin van de feestweek.
De Parkdienst zal dit jaar een gezinsdienst zijn, een dienst voor jong en oud met als thema: 'Wonderen zijn de wereld niet uit'. Kinderen kunnen, samen met hun ouders, in de voorste vakken gaan zitten zodat ze alles goed kunnen zien. Samen met de plaatselijke pastores ds. Hendrik Betting van de Protestantse Gemeente Sassenheim en Hans van Wijk pastor/geestelijke verzorger Marente, zal verhalenverteller Kees Posthumus de dienst leiden. Kees Posthumus is verhalenverteller en kerkjournalist. Hij werd opgeleid tot onderwijzer en studeerde vijf jaar theologie in Nijmegen en Utrecht. In 2002 startte hij een eigen bedrijf als verteller: Kees Posthumus Vertelt. Sindsdien heeft hij honderden voorstellingen gegeven in het hele land, in kerken en kroegen, in tuinen en op schepen. Het koperensemble van Crescedo zal dit jaar de muzikale omlijsting verzorgen. De opbrengst van de collecte gaat zoals altijd naar een goed doel. Dit jaar is dat de Voedselbank en de Kledingbank in Teylingen

Mocht het weer onverhoopt roet in het eten gooien dan wijkt de parkdienst uit naar de Pancratiuskerk. Indien nodig zal dit gecommuniceerd worden via de websites van de Oranjevereniging en van de kerken, via de app van de Oranjevereniging en op zondagochtend bij de entrees van het park. De parkdienst begint om 10.00 uur, maar het is verstandig om op tijd aanwezig te zijn. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken. Oppasdienst is in de Havenkerk, ingang Bijweglaan 4, open vanaf 9.40 uur.

Uit de krant