Michelle van Bohemen van de Rabobank roept alle Bollenstrekers op om mee te doen. | Foto: PR
Michelle van Bohemen van de Rabobank roept alle Bollenstrekers op om mee te doen. | Foto: PR

Bollenstreek Cleanup Day

Algemeen

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day. Over de hele wereld zetten mensen zich dan in om plastic en ander zwerfvuil op te ruimen. Rabobank Bollenstreek sluit aan bij de Plastic Soup Foundation die de Cleanup Day in Nederland coördineert. Naast Lisse, Hillegom en Noordwijk kun je ook in Sassenheim aan de slag.

Michelle van Bohemen, manager bij de bank: : "We geven een donatie aan de Plastic Soup Foundation én ruimen met medewerkers en ledenraadsleden zwerfafval op vanuit vier startlocaties.
Wat ik heel leuk vind: onze Cleanup acties zijn opgezet volgens het 'zwaan kleef aan' principe, dus iedereen kan meedoen. Zo hopen we met zoveel mogelijk mensen zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. Maar afval opruimen is één ding, minstens zo belangrijk is dat we als samenleving werk maken van minder plastic en ander vermijdbaar verpakkingsmateriaal. Gebruik minder, dan komt er minder afval. En over het op straat gooien van afval wil ik het niet eens hebben, daar moeten we gewoon mee stoppen! Ik ben een optimist, daarom geloof ik dat we echt richting een schonere leefomgeving kunnen gaan." Ik wil de gemeenten in ons werkgebied een groot compliment geven. Zij helpen ons met drie van de vier startlocaties en met afvalgrijpers en zakken. Bovendien zorgen ze dat het ingezamelde afval goed afgevoerd wordt. Op 'Bollenstreek Cleanup Day' bundelen we onze krachten en dat vind ik fantastisch!"

Sluit je aan in Sassenheim
Iedereen die zich 21 september in wil zetten voor een schone Bollenstreek, is van harte welkom. Op rabobank.nl/bollenstreek vind je informatie met een handige checklist bij de nieuwsberichten. Van daaruit kom je bij worldcleanupday.nl, hier vind je onze acties door in te zoomen op de kaart. Schrijf je in voor de actie van je keuze,

Uit de krant