Moe maar voldaan na Judokamp sportschool Kaizen | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Foto: pr.

Moe maar voldaan na Judokamp sportschool Kaizen

Traditiegetrouw organiseert de jeugdcommissie van Sportschool Kaizen in de laatste vakantie week van de zomer het judokamp.

Dit jaar was het voor de 14de keer dat het judokamp werd georganiseerd en waren er voor het eerst judoka's uit Lisse mee. Maandag 26 augustus werd er afgereisd naar de kamplocatie de Kwartjesberg in Drouwen. Er gingen de 39 deelnemers samen met een groot gedeelte van de staf per bus naar de locatie. Op de locatie aangekomen moesten de deelnemers direct aan de bak. Kampleider Johan Zagers had samen met de staf een fysiek uitdagend programma bedacht. Sport en spel werden afgewisseld met bos-spellen, verschillende uitdagende races en judo. "Elk jaar bedenken mijn staf en ik een pittig en sportief programma. De deelnemers worden flink fysiek uitgedaagd, maar ondanks de zwaarte van sommige opdrachten altijd met een dikke knipoog" aldus kampleider en sportschooleigenaar Johan Zagers. "Het is geweldig om te zien hoe de kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar 2019 in hun team een hele hechte groep worden. De eerste dag allemaal onwennig, aan het einde van de week is het een hechte club." Kampleider Laurens van Dam voegt toe: "Tijdens de verschillende races die wij bedenken is het de bedoeling om de kinderen ook wat meer over zichzelf te leren. Ze leren bijvoorbeeld dat ze beter moeten leren communiceren, zeker wanneer het zwaarder wordt. Al dat soort kleine lessen komen aan bod. Ook leren ze doorzetten en zichzelf overwinnen. Ondanks dat we met teams werken, differentiëren we wel in het programma. Vanwege de fysieke uitdaging liggen de jongste kinderen al vroeg te slapen. De ouderen worden zo af en toe in de nacht ook 'vermaakt' zo kunnen we iedereen een leuk en uitdagend kamp bieden."

Vrijdag 30 augustus werden de kinderen weer per bus naar Voorhout gebracht. Moe maar voldaan en terugkijkend op een super leuk kamp keerden iedereen weer huiswaarts. Op naar volgend jaar!

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>