Kringloop Voorhout doneert weer
Logo deteylinger.nl
De Bokkies kregen een cheque van €1500, - | Foto: PR
De Bokkies kregen een cheque van €1500, - | Foto: PR (Foto: )

Kringloop Voorhout doneert weer

De zomervakantie is weer voorbij. Tijd voor de kringloopwinkel in Voorhout om weer te gaan doneren! Deze keer aan De Bokkies, jeugdafdeling van carnavalsvereniging de Bokken uit Voorhout.

De Bokken is in 1972 opgericht. In carnavalsjaar 1998 werd voor het eerst carnaval in Voorhout gevierd samen met jeugdraad van 11 'De Bokkies'. Dat betekent dat in 2020 'De Bokkies' 2 x 11 jaar= 22 jaar bestaan. Geheel in carnavalsstijl. De plannen voor het jubileumjaar zijn groots. Er is een commissie in het leven geroepen, die vanaf januari 2020 een heel aantal activiteiten organiseert samen met de Jeugd Clubs Voorhout en Scouting Boerhaavegroep. Een vossenjacht voor kinderen, een 11-Kamp, sportactiviteiten en een theatershow tijdens de kinderochtend. De samenwerking zorgt voor een grootschalige aanpak. Leuke dingen die de hele Voorhoutse jeugd van 4 tot (ongeveer) 16 jaar in actie kan brengen, want met elkaar spelen en sociaal contact is niet alleen leuk maar erg belangrijk.

Joëlle van den Nouland zit in de 22 jaar Bokkies Commissie. Zij deed de aanvraag bij de Stichting Kringloop Herenstraat 63 Voorhout. "Wij organiseren deze activiteiten om de kinderen in Voorhout in het zonnetje te zetten", aldus Joëlle, "Wij willen dit jubileumjaar groots vieren met en voor de jeugd." De vrijwilligers van deze winkel staan natuurlijk achter deze plannen. In de vorm van een cheque is een bedrag van EUR. 1.500,-- uitgereikt, waarmee de commissie een groot deel van de organisatie kan bekostigen.

De opbrengst van de kringloopwinkel in Voorhout wordt door middel van donaties teruggegeven aan lokale goede doelen. De winkel bekijkt welke aanvragen in aanmerking komen voor een gift. Ook een aanvraag doen voor uw vereniging, club of stichting? Lever een schriftelijk verzoek in bij de winkel in Voorhout, waarin u aangeeft voor welk doel de aanvraag wordt gedaan en waarvoor de donatie wordt aangevraagd. Vergeet ook niet uw contactgegevens te vermelden.

Meer berichten